Nå kommer det nye renovasjons-beholdere

Innbyggerne på Isebakke får nå helt nye renovasjons-beholdere. Bakgrunnen er at Halden kommune ønsker å gjøre et forsøk med sortering.
Foto: Halden kommune

Renovasjonsordningen fungerer i dag slik at hver husstand har en søppeldunk med en beholder for matavfall og en for restavfall. Papp, plast og papir må leveres på miljøstasjonen.
Nå skal ny ordning testes ut på Isebakke.
– Halden kommune setter i disse dager ut en ny beholder med blått lokk til Papp/Papir/Drikkekartong til husstandene på Isebakke-området. Samtidig vil den to-delte avfallsbeholderen bli byttet ut med en beholder med bare et kammer. I denne skal matavfallet ligge i den grønne posen som er delt ut. Den skal legges i beholder sammen med restavfall og plastavfall, skriver kommunen på sine facebooksider.
– Dette er en utprøving av nye måter å behandle avfall på og denne testen vil gi oss svar på hvilke størrelser beholdere bør ha samt en bedre utsortering av de forskjellige avfallsgruppene. Beholderen med blått lokk skal kun brukes til Papp/Papir/Drikkekartong og den tømmes på samme dag som Grøftekant-innsamlingen for området.

Det skrives at prøveperioden på Isebakke vil vare omtrent ett år.

Vil du vite når neste Grøftekant-innsamling er i ditt område?
Last ned Min Renovasjon App eller sjekk Miljøkalenderen.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer