-Nå er vi skikkelig gira!

På mandag ble Huma Lumas nyslupne låt Get lost kåret til ukas Urørt på P3. Denne uka ble bandet intervjuet på P3, og lyttertallene deres på Spotify har mangedoblet seg.

For noen uker siden fikk Karoline Stenberg Henriksen en rar telefon mens hun sto og dirigerte barnekoret hun og moren driver sammen.

-Det var kjemperart, forteller Karoline, det var en fra P3 som ringte og prøvde å tulle med meg. Jeg sto inne på badet til mamma og prøvde å komme unna all lyden fra barnekoret, og det tok litt tid før jeg hang med. Hun fra P3 sa at lydfila vi hadde lagt inn på Urørt-nettsiden ikke funka, at det var noe gærnt med fila. Før jeg egentlig skjønte hva hun snakka om så sa hun at hun bare kødda, og at vi var ukas Urørt. 

Karoline fikk munnkurv, hun fikk bare lov til å fortelle de gode nyhetene til de andre bandet. Der ble det ganske ålreit stemning.

-Det var sjukt gøy, forteller Karoline, og det kom som et sjokk. I går var den første øvinga etter kåringa, og da var vi skikkelig glade. Vi er alltid glade på øving altså, men nå var det ekstra gøy.

Bandet ble litt overrasket over at det var nettopp Get lost som ble kåra til ukas Urørt. Urørt-konseptet funker sånn at usignerte norske musikkartister kan legge inn musikken sin på Urørts nettside. En gang i uka plukker Urørt-redaksjonen ut en låt, og denne artisten blir spilt på radio og intervjuet på Urørt på P3. Hvert år plukkes et utvalg Urørt-artister ut til Urørt-finalen. Vinneren kåres av publikum og en fagjury, og får en pengepremie i tillegg til at vinnerlåta listes på P3. Festivaljobber hører også med til premien.

-Thor var helt sikker på at I’ll be away skulle bli Ukas urørt, forteller Karoline og det trodde jeg også. Men det var gøy at det ble Get lost, for den låta fanger Huma Luma ganske bra synes jeg.

I’ll be away ble sluppet i våres, og var ett av mange singelslipp Huma Luma bedriver om dagen. I dag kommer Huma Luma faktisk med en splitter ny singel på strømmetjenestene. Klikk på bildet for å høre Kept me Waiting:

På onsdag kunne vi høre Huma Luma snakke om musikken sin på P3. Det ble ikke sånn at hele bandet dro til Marienlyst, den jobben tok Karoline og Thor på seg. De syntes det var artig å bli intervjua på rikskanalen, og nå ser bandet at kåringa gir utslag på strømmetjenestene.

-På Spotify hadde vi omtrent to hundre månedlige lyttere før kåringa, forteller Karoline, og nå har vi over tusen. Vi har like mange lyttinger per dag nå som vi hadde per uke i sommer. 

Målet er en EP før jul, pluss en releasekonsert. I november skal Huma Luma i studio og spille inn nytt materiale. Det lages stadig ny musikk. Soundet er mye det samme, men litt annerledes blir det jo når man bytter ut både trommis, gitarist og bassist. I dag er Huma Luma; Karoline på vokal og synth, Thor Andreas Holberg Murtnes på gitar, Henry Solstrand på bass, Benjamin Rø Haavelsrud på gitar, og Alfred Rø Haavelsrud på trommer.

-Vi har hatt litt skrivesperre en stund nå, forteller Karoline, så nå har vi mange instrumentallåter. Nå skal vi skjerpe oss og få laga noen tekster til dem, kåringa har gjort oss enda mer fokusert på å bli ferdige med musikken før november.

Tenk om dere kommer til finalen!

-Det hadde vært helt sjukt. Men det er jo det vi må satse på nå, nå er vi skikkelig gira.

Hør intervjuet med Huma Luma på NRK P3 her. 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer