Nå er budsjettet for 2017 vedtatt

Torsdag 15.desember vedtok Kommunestyret budsjettet for 2017. Bak budsjettet står Høyre, Senterpartiet, Krf og Venstre. Vi gjengir her en hilsen fra gruppeleder i Høyre, Fredrik Holm. 

Rundt midnatt gikk Høyres kommunestyrerepresentanter hjem etter årets siste kommunestyremøte. I dette møtet fikk vi etablert en ny flertallskonstellasjon sammen med SP, KrF og V og vi fikk vedtatt kommunens budsjett for 2017.

Vårt budsjett, som fikk støtte fra MDG, vil fortsette den ansvarlige linjen med målet om å gjenvinne den økonomiske handlefriheten og å omstille kommunen. Vi må drive smartere for å være rustet mot fremtiden. Det er en trend i hele kommunenorge at det brukes for mange offentlige kroner.

For å øke takten mot et større handlingsrom har vi valgt å øke eiendomsskatten med 2 promille i 2017. Dette vil bidra til å spise bort gjelden vår noe raskere. Dette er viktig for å være mindre sårbar mot bl.annet renteoppgang.

Med større økonomisk trygghet sikrer vi også de viktige investeringsprosjektene våre i større grad. Vi er stolte over å bygge ny skole på Idd, demenssenter på Bergheim og å sørge for fremdrift i prosjektet om en ny sentrumsskole. Dette gjør vi innenfor ansvarlige rammer i en tøff økonomisk hverdag. Uten å øke eiendomsskatten ville dette vært noe mer usikkert, spesielt i tilfelle uforutsette tilfeller som renteoppgang eller en kjempesvikt i øvrige skatteinntekter.

Vi bevilger noe mer penger til etter- og videreutdanning av lærere. Det er viktig både for elever og ansatte i Halden.

Høyre har gjennom sitt budsjett også lagt opp til en gjennomgang av de kommunale tjenestene med et kritisk blikk på hvilke oppgaver kommunen selv skal utføre. Konkurranseutsetting er ingen ideologisk gullkalv, men et verktøy som kan brukes. Akkurat som eiendomsskatten.

Vi er svært glade for samarbeidet med våre kolleger i SP, Krf og kommunens innbyggere. Vi er glade for deres tillit.

Politikk er slitsomt, men gøy og givende. Nå er det mange av oss som skal ta en liten juleferie før vi er i gang igjen på nyåret. Da er alle som har lyst til å bli bedre kjent med oss hjertelig velkomne. Det er bare å ta kontakt hvis dere har noe på hjertet, eller har lyst til å være med. I Høyre er det alltid plass til alle!

God jul!

Kjempehilsen
Fredrik Holm
Halden Høyre (gruppeleder)

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer