-Nå blir det en bra jul!

Mikaela Røstadli Dahl og Anne Guri Bråtalien på Ungdomsamfundet jubler for at kommunestyret stemte for å støtte ungdomsklubben med 500 000. Nå er Ungdomsamfundet reddet!

Det var vinn eller forsvinn for Ungdomssamfundet torsdag kveld. Hvis ikke kommunestyret stemte for å støtte ungdomsklubben videre var det kroken på døra for klubben i det gamle Arbeidersamfundet. Uten kommunens støtte henger nemlig videre støtte også i en tynn tråd! Mikaela Røstadli Dahl har levd med en mørk sky over hodet i flere måneder. Den siste uka har det vært tøffe tak.

-De siste dagene nå før kommunestyremøtet var de verste, forteller Mikaela, jeg har nesten ikke klart å tenke på noe annet enn dette. Jeg har løpt på do hele tiden, og nesten ikke sovet. I natt var den verste natta, jeg grua meg sånn! Det er helt grusomt å vente, tenk hvis det vi har brukt flere år på å bygge opp bare skulle rives ned på et minutt.

Før kommunestyret torsdag ettermiddag samlet Mikaela og ungdommene seg til et siste opprop for klubben sin. De tok faklene fatt og stilte seg utenfor kommunestyresalen før møtet. Etterpå gikk de inn i kommunestyresalen. Så var det bare å vente.

-Vi venta i tre timer før vi fikk svaret, forteller Mikaela, det var utrolig spennende. Tiden gikk så sakte! Det var mye annet de skulle gjennom før vi kom til avstemming om oss. Vi ble nevnt et par ganger, for eksempel av Joakim Karlsen. Han har støtta oss masse.

-Joakim Karlsen er den som har fremma Ungdomssamfundet hele tiden, sier Anne Guri, han har vært den som har støtta oss hele veien. Det er vi utrolig takknemlige for.

Både Mikaela, Anne Guri og ungdommene satt tålmodig og ventet. Når det endelig ble klart at kommunestyrets svar var positivt klarte ikke Mikaela å holde jubelen inne.

-Jeg fikk beskjed om å dempe meg av de andre, men jeg måtte bare juble litt på vei ut, ler hun.

Anne Guri Bråtalien er fast frivillig på Ungdomssamfundet, og stiller opp for ungdommene i bøtter og spann. Hun er utrolig glad og lettet over at politikerne bestemte seg for å støtte ungdomsklubben videre.

-Denne klubben betyr så mye for så mange ungdommer, sier Anne Guri, hvis vi hadde måttet legge ned nå hadde det vært tragisk. Vi ser daglig hvordan dette tilbudet her hjelper ungdommene som kommer hit.

Etter kommunestyremøtet ble det full jubel i Ungdomssamfundet. Mikaela bestilte pizza og feiret med ungdommene på huset. Nå kan hun senke skuldrene og konsentrere seg om julegaveaksjonen sin.

-Nå som vi vet at vi har fått støtte kommer vi til å holde åpent også i jula, forteller Mikaela. Nå blir det romjulsdisco lørdag 28. desember. Øivind Strøm er en reddende engel som vanlig, han kommer på kort varsel. Mandag 30. skal vi ha skrekkfilmkveld med godis.

Anne Guri og Mikaela klarer ikke å slutte å smile.

-Nå blir det en bra jul! sier Mikaela og gliser fra øre til øre.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer