Mye å glede seg over

Torsdag 29.oktober gikk startskuddet for den andre sesongen av Opera på Bryggerhuset. Til tente stearinlys entret Fredrikstadsangeren Trond Gudevold scenen sammen med sin pianist Øyvind Sørum.

Et publikum som deltar

-For en fantastisk stemning, sa Trond Gudevold og slo ut med armene ganske raskt ut i første sett. Fra scenen bød de på flere kjente arier. Ganske umiddelbart komKatalogarien fra Don Giovanni av Wolfgang Mozart og Escamillos arie fra Carmen av George Bizet. På sistnevnte arie ble publikum invitert til å synge med, og var med på heiarop på kommando fra sangeren. Dette engasjerte publikum og fikk i gang lattermusklene.

En svært musikalsk sanger

Overraskelsen etter pausen var at Trond fisket opp klarinetten og viste seg frem også som en habil musiker. Han sang først Om eg var ein rik mann fra Spellemann på taket (Fiddler on the roof). Nummeret gikk over i et svært følsomt klarinettspill fra en verdens mest kjente scene og filmmusikaler, med musikk av Jerry Bock.

I ekstranummeret fremførte de Ol’ Man River fra musikalen Show Boat fra 1927, med musikk av Jermoe Kern og tekst av Oscar Hammerstein ll.

Øyvind Sørum og Trond Gudevold

Bruker hele lokalet

Scenen er plassert midt i lokalet og sangeren beveger seg rundt i rommet og henvender seg direkte til publikum. Trond Gudevold fortalte småhistorier  mellom sangene og sørget for at atmosfæren ble uformell og uhøytidelig. Samtidig bød forestillingen på to ganger 25 minutter på mange fine musikkopplevelser.

Mer å glede seg til

Åpningen lover godt for resten av programmet utover vinteren. Det virker som om det er lurt holde av hver siste torsdag i måneden for den svært behagelige miksen av Opera Østfold og Bryggerhuset Syd.
-For oss er det gøy å kunne tilby opera året rundt til Østfolds operainteresserte, og det er selvsagt flott at det er etterspørsel etter opera, sa en svært fornøyd operasjef Pål Scott Hagen etter forestillingen. Nå gleder han seg til fortsettelsen.

Faktaboks:

Programmet forøvrig:

26.11.15: Gro Bente Kjellevold
28.01.15: Carolina Sandgren (var her i fjor)
25.02.15: Ida Gudim og Magnus Dorholt Kjeldal
31.03.15: Marco Stella

Forestillingen starter kl. 20.30 og inngang kr 200,- og betales i døren.

Tekst og bilder er levert av Opera Østfold. 

Kommentarer

kommentarer