– Musikken er vel en type psychidelisk countryrock

Annonse: Lørdag 11. mars kommer det svenske bandet Easy Keeper til Bryggerhuset. Men helt svenske er de ikke, for et av bandmedlemmene heter Mads Husvik og er fra Halden.

Gøteborgs-bandet Easy Keeper har spilt sammen i et par år og det var tilfeldigheter som gjorde at de fant sammen som et band.
– Det begynte som en morsom greie med at vi møttes i Tobbe, altså trommeslageren, sitt studio for å spille inn låter helt uøvet, forteller Mads. Med andre ord har mange av låtene deres blitt spilt inn helt uten arrangement.
– Vi syns det låt bra og etter hvert ble vi et band. Nå har vi til og med begynt å øve!

Mads har bodd i Gøteborg i over 15 år, men haldenserne kjenner han nok igjen  fra band som The Basement Brats, The Nuggets og Some Velvet Evening. Nå ser han frem til å ta med bandet til hjembyen igjen.

Hvordan vil du beskrive musikken til Easy Keeper?
– Musikken er vel en type psychedelisk countryrock. Med mye svevende rhodespiano, sang og lange gitarpartier, forklarer han. Inspirasjonen
henter de fra Californias musikkscene fra sent 60- og tidlig 70-tall.
– Den største inspirasjonen er nok Neil Young, men også The Band, Grateful Dead og The New Riders of the Purple Sage. Helt enkelt mye sol, ørken og jazztobakk. Og kansje litt kosmisk tankeflukt. Og siden vi er tunge Ennio Morricone fans, blir det jo litt western også.

I fjor spilte de sammen med Salmon Smokers utendørs ved Herregårdskafeen. Denne gangen blir det inne på Bryggerhuset.
Hvordan er det å spille i Halden?
– Å spille i Halden er jo alltid litt spesielt. Man kan ta gutten ut av Halden, men aldrig Halden ut av gutten. Etter over 15 år i Göteborg føler jeg meg fortsatt som Haldenser til beinet. Halden er jo litt som Norges Nashville. Musikken sitter i veggene uansett hvor du er i byen, sier Mads.

Les mer om konserten med Easy Keeper på Bryggerhuset 11. mars her. 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer