– Musikk som gynger dypt over prærien

Fredag 19.mai kommer gutta som har latt seg inspirere av den norske utvandringen til USA, jakten på lykke og landbruket når de har spilt inn plate. Roots-rockbandet Jack Stillwater har spilt inn album i Halden før, men dette er første gangen de skal ha konsert for haldenserne. 

Jack Stillwater består av firkløveret Terje Espenes, Arne Harald Foss, Morten Huseby og Odd Inge Rand. De har spilt sammen i flere år og nylig gitt ut sitt tredje album – The Farmer Trilogy.
– Med konseptalbumet ”The Farmer Trilogy» tar vi med oss lytterne inn i en verden hvor hardt arbeid, trange kår og eventyrlyst går som en rød tråd gjennom musikken, forteller de. Albumet ble kåret til beste norske album i 2016 i den anerkjente musikkbloggen «Dust of Daylight».

Terje Espenes forteller at de inspireres av de gode gamle singer/songwriterartistene.
– Litt Springsteen, litt Waits, litt Cash. Vi kommer jo fra litt forskjellig musikalsk bakgrunn vi gutta i bandet og etter at jeg har laget tekst og melodi går vi sammen om arrangering og strukturering av låtene. Men det er viktig at låtene får en egenart og riktig feeling, så vi legger mye jobb i hver enkelt låt før vi slipper de løs, forklarer han.

– Nå om dagen er jo americana-sjangere inne i en veldig bra periode, så vi blir nok også farget en del av nye låtskriver som Gillian Welch, Jason Isbell, Daniel Romano for å nevne noen, og så har vi jo enormt mye bra her til lands og.

Når musikkjournalist i Dagbladet, Fredrik Wandrup, i 2016 skulle sette sammen sin liste over de 10 beste platene det året kom Jack Stillwater med på listen.
– Strålende epos med drømmen om Amerika som tema. Musikk som gynger dypt over prærien, skrev han. Haldenserne har en tendens til å sette pris på god roots-musikk så det lover godt for fredagens konsert på Bryggerhuset.

– Vi har faktisk ikke spilt i Halden før, noe som er litt påfallende siden både den første platen vår «Jack Stillwater» samt «The Farmer Trilogy» ble spilt inn hos Kai Andersen/Dag Erik Johansen i Athletic Sound. Plate nr 2, «Muddy River» ble mikset hos Freddy Holm I Kleiva Studio. Men nå tar vi altså turen. La oss håpe det var verdt å vente på, sier Espenes.
– Haldenserne kan vente seg en stemningsfull konsert og vi skal gjøre vårt ytterste for at det skal bli en minneverdig aften. Vi gleder oss stort til å komme hjem til Halden igjen.

Les mer om konserten med Jack Stillwater her. 

Kommentarer

kommentarer