Musikk og camping på Bråtorp

Bråtorp Camping har blitt en ny kulturell arena i Enningdalen, i sommer har det vært både konserter og dansetilstelninger på campingplassen. Neste sommer blir det enda flere konserter.

Henning Meyer er primus motor for konsertvirksomheten på Bråtorp Camping.

– Da grensen stengte i fjor kom det enda flere campingbiler enn før, forteller Henning, det ble mye mer trafikk enn før. Jeg tenkte at det kanskje burde være noe mer å finne på for de som kom helt ut hit. Vi starta med å invitere noen duoer til å spille her ute, og så begynte vi etter hvert å utvide konseptet.

Utover sommeren kom det stadig flere artister til campingplassen i Enningdalen.

– Vi hadde alt fra noenogtyve publikummere til 250, forteller Henning. Det var på Sputnikkonserten, da kom det folk helt fra Hattfjelldal for å være med på konsert. Da var det både innfødte og hyttefolk og langveisfarende. Amcarmiljøet var godt representert.

Kate Gulbrandsen hadde St. Hanskonsert på Bråtorp i sommer, til stor glede for gjestene på campingplassen.

– Jeg tenkte at vi måtte få inn det lokale også, forteller Henning, så jeg begynte å ta kontakt med lokale musikere. Og det fikk jeg tilbakemeldinger på også, at folk gjerne ville se lokale artister. Neste år skal vi også invitere lokale musikere ut for å spille.

Henning er fornøyd med neste års lineup.

– Neste år blir det Jam Five, og et Gyllene Tider-coverband. Ole Evenrud kommer, og Erik Röv kommer for å spille noen låter. Stephen Ackles kommer også, der håper vi å få med oss amcarmiljøet. Da kjører vi helamerikansk konsept den kvelden, med rockabillyband som speller opp til dans etterpå. Da har vi selvfølgelig barbecue og alt som hører til.

Henning har store forhåpninger for neste sesong.

Men Henning, hvordan havna du på camping i Enningdalen?

– Vel, vi har hatt vogn i alle år, og var på utkikk etter en fast plass, og fant Bråtorp som hadde fin beliggenhet og var nære svenskegrensa. Men så ble det litt vel stille og rolig for meg i løpet av sommeren, så da foreslo jeg at vi kunne hanke inn noen artister.

Det var greit for eieren av campingen at Henning ble bookingansvarlig for underholdningen.

Foreløpig lineup for Musikk og Camping helt på grensen 2022:

28/5 Remembers
11/6 Gyllende Tider-Coverband/ Bente og Jan Freddy
17-19/6 Tullingtreffet Citroën-treff
25/6 St.Hans-konsert Kate Gulbrandsen
9/7. Løwis
16/7 Lars Arild Fjeldberg
23/7 Sundanz
30/7 Stephen Ackles, The Blue Moon’s og Ragnar Blichfeldt Haug
20/8 Ole Evenrud, Erik Røv. Troys R Us
3/9 Vilhelmz
10/9 Campingens Dag Jamnfive
8/10 Oktoberfest

 

Kommentarer

kommentarer