– Musikk har en egen evne til å berøre

På Haldens sykehjem er det ukentlig fritidstilbud i form av aktiviteter som bingo, turgåing, trim og diverse kulturelle innslag. I desember fikk Bergheim julebesøk av elever fra Halden kulturskole. 

Aktivitet- og frivillighetskoordinator ved sykehjemmene i Halden, Anne-Berith Stangebråten, er opptatt av at beboerne på byens sykehjem får fine fritidsaktiviteter der de bor.

Aktivitet- og frivillighetskoordinator ved sykehjemmene i Halden, Anne-Berith Stangebråten. Foto: privat.

– Jeg har fokus på å ha ett variert tilbud, forteller Anne-Berith. Vi har samarbeid med frivillige medarbeidere som ukentlig skaper hygge ved våre sykehjem. De arrangerer bingo, vaffelkafé, turgåing, trim, gubbegruppe, hyggekvelder og så videre. Det er litt ulikt tilbud på de tre sykehjemmene, dette må jo tilpasses etterspørsel og muligheter.

Anne-Berith tok kontakt med rektor på Halden Kulturskole, Magdalena Sendrowicz, som tilbød to huskonserter i førjulstiden. På Bergheim ble det underholdning i form av gitar- og trommespill.

Sigurd Brennvall og Olav Brennvall spiller «Big Sciota» på Bergheim i desember.

I tillegg til vakker gitarmusikk fra Sigurd og Olav Brennvall, spilte Eilev Hovengen flere julesanger på gitar. Utrolig flott!

Eilev Hovengen spiller noen låter alene, og noen sammen med gitarlærer Thomas Szabo.
Asbjørn Magnus Olsen og Jayden Oldeide spiller «Trommeslått».
Olve Mannsåker Myhre spiller trommer til en låt av Coldplay.

– På alle tre sykehjemmene har vi avtale med livsgledebarnehager, forteller Anne Berith. De kommer gjennom hele året, og til jul stiller de med Luciatog. Livsgledeklassen fra Porsnes er fast på onsdager på Bergheim bo- og aktivitetssenter, og i julen har de juleverksted, baking av julekaker, julekino og juletrefest.

I tillegg til diverse juleaktiviteter har koret Good Enough har julekonsert ved alle tre sykehjem.

– Blæsekompaniet med Royan har også hatt en konsert på Bergheim bo- og aktivitetssenter senter før jul, forteller Anne-Berith. I tillegg er Tenorane og Tore Halvorsen leid inn gjennom den Kulturelle Spasérstokken for å ha julekonserter.

Anne-Berith har hyret inn Tenorane som underholdningsinnslag før jul.

Den norske kirke bidrar med å tilby andakter også i advents- og juletiden.

– Sentralkjøkkenet og Sanitetsforeningen stilte også opp og arrangerte julebord for beboere og pårørende i samarbeid med meg, forteller Anne-Berith. Dette ønsker vi å utvide til å gjelde alle sykehjemmene i Halden, og vi vil jobbe for å få det til.

De ansatte på alle tre sykehjem gjør også førjulstiden fin på sine avdelinger, ved å pynte og bake, og ved å bidra til at beboerne får delta på de ulike arrangementene.

– Responsen fra beboerne er veldig god, forteller Anne-Berith. Det skjer stadig noe, og tilbudet er variert. Musikk har en helt egen evne til å berøre, og det ser vi godt når det er konserter hos oss. Mange av beboerne synger med på tekster de kan, og minner vekkes til. Alle følelser settes i gang, det blir både latter og tårer.

Fullt hus i kultursalen når gitarlærer ved Halden kulturskole, Thomas Szabo, ønsker velkommen til julekonsert.

Anne-Berith er takknemlig for alle som ønsker å bidra til å skape aktiviteter på sykehjemmene i byen.

– Vi trenger alltid flere foreninger og frivillige medarbeidere ved sykehjemmene, sier Anne-Berith. De som ønsker å bidra, er hjertelig velkommen til å ta kontakt med meg.

Har du lyst til å bidra? Send en mail til Anne-Berith da vel!

anne.berith.stangebraten@halden.kommune.no

 


 

 

 

Kommentarer

kommentarer