Musikalundervisning for barn

Har du barn i huset som synes musikaler og musikkteater er spennende? Da burde de kanskje prøve ut tilbudet Musikal på Halden kulturskole!

Kjenner du noen barn som drømmer om å stå på scenen og synge og spille teater? På Halden kulturskole finnes det et gruppetilbud som tar for seg teater, dans og sang i en og samme pakke. Her får barna lære seg det grunnleggende rundt musikaler og musikkteater. Øvingene foregår i grupper, og det øves to timer hver uke. Det er Emilie Evjen Berg som underviser i faget. Høstens undervisning har så vidt kommet i gang.

– Frem til nå har vi holdt på med ulike teaterøvelser, forteller Emilie, blant annet en del teatersport, og her er det jo en del improvisasjon. Her får barna øve på å gå inn i en rolle i en lekbasert situasjon, slik at man får utvikla seg i et trygt forum før vi skal begynne å jobbe med manus. Neste uke skal vi begynne å øve på sanger til høstforestillingen i oktober. Da skal vi vise et bruddstykke av musikalen Annie! Nå skal vi snart begynne å jobbe med sangene Et hundeliv, og Det kommer en dag i morgen.

Musikal har to mindre visninger og én stor oppsetning i løpet av et skoleår.

– Nå jobber vi altså mot høstforestilling i oktober, forteller Emilie, og så setter vi opp en juleforestilling i desember. Der skal vi bruke marotter, eller hånddukker.

Dukkene skal andre elever ved kulturskolen lage, det finnes nemlig et fag som heter Teaterverksted ved Halden kulturskole! Her lages det kulisser og scenografi til forestillingene ved kulturskolen. Emilie underviser også her.

– På Teaterverksted holder vi for tiden på å lage scenografien til høstforestillingen i oktober, forteller Emilie, og så skal vi lage dukkene til juleforestillingen senere.

I vårsemesteret jobbes det mer målrettet mot én stor oppsetning i juni.

– Først på året legger vi grovregi, sier Emilie, og så jobber vi mer og mer detaljert med sanger og replikker jo nærmere vi kommer forestilling.

Det jobbes mye med uttrykk i Musikal.

– Vi jobber med å få barna til å relatere til følelsene som rollene deres har, forteller Emilie, hva er grunnen til at du skal si den replikken der – og hva slags følelser ligger bak? Og så jobber vi mye med kroppslige uttrykk også. Hvordan går en gammel mann, eller hvordan går et troll? Hvordan manifesterer dette seg i kroppen?

Emilie har jobbet mye med både barn og teater. Hun har en bachelor i drama og teaterkommunikasjon ved Oslo Met, og i tillegg er hun utdannet som prosjektleder.

Emilie er opptatt av at Musikal skal by på trygge rammer for læring.

– Jeg er veldig opptatt av at Musikal skal være et trygt sted, sier Emilie, et sted der barna kan være seg selv og også være trygge på de andre. Teater var min trygge havn da jeg var liten, alle fikk være seg selv og man brukte hverandres styrker. Det vil jeg gjerne videreføre her i Musikal, og skape den samme atmosfæren. Og så er dette et fint sted å få nye venner, man blir jo godt kjent når man jobber så tett på hverandre.

Mestringsfølelse er også viktig for Emilie.

– Musikal skal være et sted der du kan være deg selv og ha det gøy, men også et sted der man blir utfordret og får opplevelsen av mestring. Mange barn er redde for å gjøre feil, og føler seg mislykka hvis de ikke får til ting. Men jeg er opptatt av at det å gjøre feil er en bra ting, det er jo da man lærer!

Musikal er et tilbud for alle barn og unge mellom 6 og 19!

Her kan du lese mer om kulturskolens tilbud.

 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer