Musikalsk gavepakke på Bryggerhuset

Et imponerende godt og bredt repertoar serveres deg av Bryggerhusets husband opp mot jul. Og prestasjonene er minst like imponerende.

Som i de forrige julesesongene, skal Bryggerhusets husband stå for underholdningen under julebordene i år. Bandet består av Simen Følstad Nilsen, Magnus Nymo, Ole Laurits Mosseby, Thor Andreas H Murtnes, Kim Henskjold Jensen og Karoline Stenberg Henriksen. Og disse har sammen definitivt «funnet tonen». Det er jo fett med folk som tør å servere oss The Band, via Joni Mitchell, til ABBA og Bonnie Tyler – alt med full overbevisning – og det funker som ei kule i sammenhengen. De tar alle låtene på alvor og er tro mot arrangementene slik vi kjenner de, som fører til en forsterket «feelgood»-opplevelse for publikumet, som på generalprøven var oppunder taket.

Dette er en konstellasjon av dyktige musikere, og her blir du ikke snytt for noe. Simen Følstad Nilsen er uten tvil på listen av undertegnedes favorittmusikere. Sammen med en drivende god Magnus Nymo og resten av gjengen leker de seg gjennom de ulike stilartene i stor stil. Du skal være en relativt kald fisk, dersom du ikke lar deg rive med her…

Tiden sto stille når Karoline Stenberg Henriksen sang Joni Mitchell’s «River». Så utrolig fint var det.

Thor Andreas Murtnes er ikke bare en god gitarist, men briljerer også på vokal. Et glimrende moment med Costello’s «Alison» er bare en av godbitene Murtnes leverer. Kim Henskjold Jensen fortjener en stor julestjerne for sin tolkning av Michael Sembello’s «Maniac». Enestående, den også.

Hvis det skal plukkes på noe, må det være at artistene kan kommunisere mer med publikumet. Her var det litt nølende vakling, samt noen stillheter som lett burde kunne fylles. Det er en del av pakka, folkens. Men nå skal nevnes at denne omtalen er skrevet utfra generalprøven, så dette er muligens forbedret på premieren. Et lite lyspunkt ble at en buksesmekk gjennom det meste av konserten var vidåpen – sånt er det underholdning i. Og at Aretha Franklin ble introdusert som ho der fra Afrika. USA tilgir sikkert den, får man tro.

Det skal også nevnes at dette lokalet ikke er av de letteste å skape vellyd i, men Halvor Diesen gjør maksimalt ut av det han har å jobbe med, og det låter velbalansert og fint.

Dette er som sagt en feelgood-opplevelse du bør få med deg. På scenen står det flere vi kommer til å høre masse fra i fremtiden, og akkurat dét er et løfte. Spilledatoer er 11, 12, 18 og 19 desember, og jeg anbefaler å ta turen.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer