Morten blir Alv

Morten Milde fikk halvannen uke på seg til å omstille seg fra regissør av Uddaspillet til hovedrolleinnehaver etter at Dennis Storhøi måtte trekke seg av helseårsaker. 

– Sånn blir det noen ganger, fastslår en nøktern Morten Milde, skuespillere kan bli sykemeldte akkurat som alle andre.

Morten kasta seg rundt og ringte folk i bransjen, kunne noen steppe inn på kort varsel?

– Det var ekstremt mye velvilje der ute, mange var villige til å strekke seg langt. Men folk er jo involvert i andre produksjoner, og det ble knapt med tid. Så da sa jeg at jeg kunne ta rollen.

Morten begynte å pugge tekst. Han vet jo når Alv skal ut og inn på scenen, men har naturligvis ikke alle replikkene i hodet.

– Heldigvis er det ikke ekstreme mengder tekst. Alv Udda er en fåmælt mann, han prekær’nte så ille mye.

Alv Udda; en fåmælt mann. Foto: May Ruby Soli.

Heldigvis kunne scenograf Ida Fredriksen steppe inn som regissør, sånn at Morten kan fokusere på skuespilleriet.

– Ida var ikke vanskelig å be. Hun er veldig dyktig, og er en garva scenograf og regissør. Jeg har jobbet med henne mange ganger før. Stykket er i de beste hender.

Onsdag neste uke skal Morten stå på scenen som Alv Udda; den tause men smått ilske skogkjempen som skjebnen vil så ille.

– Jeg er jo egentlig 15 cm for kort og tjue kilo for lett, men ellers går det greit. Jeg skal få til det her! Jeg har snakka mye med Dennis, vi har kommet frem til en felles forståelse av Alv Udda sammen. Han blir kanskje litt mer spretten i min utgave. Jeg kan jo ikke være Dennis heller, jeg må finne mine egne veier.

Alv: en hardhaus.

Hvem er Alv Udda?

– Han er en stø kar. Gardsbruker, en skogskar som trives best i skauen med hogstlaget sitt. Jeg tror ikke han liker seg noe særlig i byen. Alv er en fyr av få ord. Men tar han folk i hånda, så mener han det! Når han gifter seg, så er det først og fremst fordi han trenger en kjerring på gården. Men for hans del, så er det kjærlighet fra hans side når han gifter seg med Kirsten.

Alv Udda og Kirsten Gustsdotter gifter seg. Foto: May Ruby Soli.

Det samme gjelder jo absolutt ikke Kirsten, og heri ligger mye av dramatikken i Uddaspillet. Men det får dere finne ut mer om til uka. For dere skal vel gå og se Uddaspillet?

Billetter kjøper dere her!

 

 

Kommentarer

kommentarer