Mørkeromsarbeid

Velkommen til ny utstilling i Kvartetten visningsrom. Utstillingen vises i Tungegårdens fire vinduer som vender ut mot bybrua og krysset mellom Svenskegata og Storgata. Utstillingene oppleves fra gateplan, noe som fungerer bra i disse pandemi-tider. Det er montert en QR kode til venstre for vinduene, og der kan man finne utfyllende informasjon om kunstneren. Takk til Kunstgården som lar oss bruke vinduene, så vi kan fortsette å vise samtidskunst til folk i Halden – døgnet rundt.

Månedens kunstner : Tor Lindrupsen

Tittel: «Mørkeromsarbeid»

Månedens kunstner heter Tor Lindrupsen. Han er en anerkjent og aktiv kunster, og har hatt en rekke offentlige utsmykninger (bl.a kirker), utstillinger og illustrasjonsoppdrag. Tor er  bosatt på Kråkerøy i Fredrikstad, og har sin kunstneriske utdannelse fra Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo. Han arbeider innen en rekke teknikker – som grafikk, skulptur og tegning. Han jobber fritt og lekent, eksperimenterer med materialer og prøver ut nye teknikker. Det han skal vise i Halden er et eksperiment der han trykker tresnitt på andre materialer enn papir. Tor har en kjærlighet for renessansekunsten, særlig slik den fremstår i Firenze – som frescomalerier. Om arbeidene bruker han uttrykket «å transkribere» (hentet fra musikken), da han bruker teknikk og materialer på en ny måte – og på den måten oversetter arbeidene til et annet «instrument/materiale». Han har forsøkt å utforme tresnittene så likt originalene som mulig, men de vil likevel preges av tiden vi lever i ved at de tilføres noe av det fotografiske. Når du ser på bildene får du følelsen av mørkerom, det røde lyset i rommet, negativer og positiver.

Arbeidene er modulbasert, og er tidligere blitt vist på Hovlandfestivalen og Haugesund Internasjonale tresnittfestival. De blir satt sammen på en annen måte i ulike utstillingsrom, og på den måten skapes nye opplevelser og uttrykk.

Utstillingen vises fra  14.08.21 til og med 01.09.21.

Kvartetten består av fem profesjonelle kunstnere fra Halden: Maja Sjøstrøm, Thomas Pedersen, Trond Arne Vangen, Øivind Koppang Eriksen og Elise Jarem.

Kommentarer

kommentarer