Monne på hjemmebane på Bryggerhuset

Mange gjester på Bryggerhuset denne lørdagskvelden. Artisten er bortom flere bord og hilser på før hun skal på scenen, tydelig at en del venner har funnet veien til konserten.

Musikerne finner sine plasser på scenen og plutselig er konserten i gang. Monne er ordknapp. Mellom noen sanger forteller hun kort inspirasjonskilden til sangen, men som oftest er det kun noen få ord.
Vi er der for å høre låtene og det får vi til gangs. Hun bruker sin særegne stemme aktivt. I noen låter er det en vibratoeffekt, i enkelte forsterkes meninger i teksten ved å øke volumet. Effekten er at vi får variasjon i sangene, som samtidig passer godt til stemmen.

Monne er en singer/songwriter. Mens hun synger gjennom sanger som «My Sailor», «Mr. Perfekt», «I Have a Reason» og singelen «Traveling Man» er det både savn, drømmer og håp om endring i tekstene. Hun fremfører også to helt nyskrevne sanger, «In All My Trust» og «Hidden Soul», hun forteller at teksten til den ene ble ferdig denne uka.
Det er kun «Somebody to love» av Jefferson Airplane som ikke er hennes egen.

Underveis tenker jeg på flere sterke kvinnelige singer/songwriters som kanskje kan ha vært inspirasjonskilder, Joni Mitchell og Buffy Saint Marie – begge fra Canada med gjennombrudd tidlig på 70-tallet.

Monne er i ferd med å bli et etablert navn. Det siste året har hun deltatt på nesten alt av fellesarrangement i Halden: Folk i Halden desember 2014, Haldengallaen, Kanonrock, Haldendøgnet, Førjul i Teateret, Under Eika i Sponvika og straks Unge folk i Halden. Hun har gitt ut singelen «Travelling Man» digitalt, hatt solokonserter bl.a. i Halden og Parkteateret i Oslo.

Etter konserten får vi et lite intervju.
Jeg spør hvordan hun opplever året. – Det er gøy å spille er svaret. Hun er opptatt av å skynde seg litt langsomt. Vil utvikle en sterkere personlighet. Bli flinkere til skrive låter, sikrere på scenen. Litt beskjedent mener hun at hun har mye å forbedre seg på, og at hun kan ta seg tid til det.
Inspirasjonskildene er mange. Hun nevner singer/songwriters fra 60 tallet. Men også andre. Ideer til låtene kommer fra filmer, ting hun ser rundt seg, personer hun treffer.

Med seg på scenen hadde hun Markus Linge og Jørgen Konradsen på gitar, Anders Jamissen på trommer, Karoline Stenberg Henriksen på tangenter og Therese Næss Diesen på bass.

Kommentarer

kommentarer