Monne på Herregårdskaféen

Fredag 11. oktober tar Monne med seg musikerne sine og rigger seg til på Herregårdskaféen for å spille fra klokka 20 og utover. 

Hvis du spør Monne hva slags musikk hun lager vil hun svare: Vemodig.

-Musikken min er både trist og glad på samme tid, forteller Monne. Noe som jeg synes er fint. Jeg er veldig opptatt av at musikken min skal skape en viss stemning. Den skal ikke være for glad, men ikke for trist heller. Jeg håper jo at folk kan sitte litt betenkt etter å ha hørt en sang av meg. Gjerne lure litt på hva den egentlig handlet om. Da føler jeg at jeg har gjort noe riktig.

Monne liker at publikum legger egne tolkninger og erfaringer i låtene.

-Det gjør det mer interessant synes jeg. Jeg har med alderen fått større og større fokus på teksten og leker mye med metaforer og sammenlikninger som gjerne beskriver en følelse eller sinnstilstand. Musikken min er emosjonell, men jeg ønsker også at den skal utrykke energi. Jeg er også veldig opptatt av håp. Fordi det er både noe som er ganske lite, men samtidig ganske stort og kraftfullt. Litt som å finne en firkløver. Den er liten, samtidig tror man på at den kan bringe med seg lykke.  

Foto: Johannes Granseth.

Mye av musikken til Monne handler egentlig om hvordan det er å være menneske og de erfaringer man tar med seg fra livet.

-Jeg tror det kan være viktig som menneske å være i kontakt med sine emosjoner. De er naturlige og nøkkelen til hvordan man opplever seg selv og verdenen omkring seg. Derfor er det også veldig viktig å være snill mot seg selv, for da kan man også gi så mye mer til andre.

Takknemlig for gode tilbakemeldinger

I mars slapp Monne sitt debutalbum Digging in my Soul.

-Jeg er fremdeles veldig takknemlig for alle de gode tilbakemeldingene jeg fikk for den, forteller Monne. Noen av låtene handler om meg og er ganske personlige, andre handler om større temaer. Det er en sammensatt plate sånn sett, med ulike historier. Mange av låtene har fulgt meg siden jeg var tretten, så på en måte handler plata om den livsreisen jeg har foretatt meg, fra jeg var tretten og frem til nå. Det er min røde tråd på denne platen.

Monne synes det er vanskelig å sjangerplassere musikken sin.

-Selv føler jeg at jeg beveger meg i flere ulike landskap, selv om man kanskje hører at det er meg likevel. Men jeg har landet på at jeg kan kalle musikken min for alternativ folk/pop.

Hør Digging in My Soul her: 

Blir du inspirert av annen musikk?

-Jeg har egentlig aldri hatt noen direkte inspirasjoner. Føler det meste jeg har laget av musikk er noe som har kommet innenifra og ikke utenifra. Men jeg har nok blitt preget av den musikken jeg har hørt på likevel. Jeg har hørt mye på Loreena Mackennitt, Mike Oldfile, Enya, Paul Simon, Ane Brun også videre. Mye forskjellig. Men er dårlig til å oppdage ny musikk.

Ny energi og konsert på Herregårdskaféen

Etter at Monne slapp debutalbumet ble hun fylt opp med ny, kreativ energi.

-Jeg har begynt på flere forskjellige låter, forteller Monne, de viser på en måte en ny epoke. Jeg skal fremføre en ny låt på konserten nå på fredag, som heter «Circles». Jeg har også begynt å eksperimentere med loop – maskin, hvor jeg legger melodier eller lyder lag på lag. Det er morsomt å prøve noe nytt.

Forrige helg spilte Monne på Kulturhuset i Oslo.

-Det var stas. Fremover tenker jeg mest å skrive ny musikk, så kommer det nok nye konsertplaner til våren. Men først så skal jeg  spille konsert her i Halden førstkommende fredag på Rød Herregård. Med fullt band. Bandet består av Markus Linge, Andre Fjørtoft og Terje Støldal. Det gleder jeg meg veldig til!

Monne med band spiller på Herregårdskaféen i morgen fredag 11. oktober klokken 20.00.

Bill. kr. 250,
Dørene åpner kl.18.30
Påmelding til ack@halden.net eller til tlf. 92600712.

Hovedfoto: Johannes Granseth.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer