– Mona er vårt favorittmenneske i Halden

Acres Wild kommer til Bryggerhuset fredag 21. april for å spille låter fra blant annet sin nylig utgitte og kritikerroste EP ”Mona”. 

Indie-pop som fenger
Det Oslobaserte indiepop-bandet slapp sitt debutalbum ”Ignore the flags on the beaches” i mai i fjor, og har siden høstet lovord i øst og vest. Singelen fra nevnte album, ”Line of sight”  ble til alt overmål en internasjonal hit da den havnet på 12. plass på Spotifys globale toppliste for virale sanger.
Acres Wild har imidlertid ikke hvilt nevneverdig på laurbærene av den grunn, for en snau måned siden ble nemlig EP’en ”Mona” sluppet. 

Talentfulle Simen
”Mona” ble spilt inn på Rockehuset her i Halden, utvilsomt et produkt av at bandets gitarist (og vokalist) Simen Følstad Nilsen er født og oppvokst her i byen. Acres Wild er Simens tredje band. Haldengutten spiller også gitar i pønkrockbandet Honningbarna og tomannsbandet Aiming for Enrike.

Bandet  synes det er ålreit med de gode tilbakemeldingene de får, og liker å lese anmeldelser der skribenten har satt seg skikkelig inn i musikken.
– Det inspirerer til å lage ny og bedre musikk, sier de.
Singelen til ”Mona”; ”Falling out of love again” ble sluppet i januar. Det tok ikke mange dager før låta fikk internasjonal oppmerksomhet, allerede i slutten av januar var den på Spotifys ukentlige spilleliste over nylaget musikk.

Dårlig bluegrass
Det hele startet med et dårlig bluegrassband, ifølge guttene selv. Det var Simen, Even og Magnus som møttes via bluegrassen, Mads og Espen kom til senere.  

Hva er historien bak navnet på bandet?

– Navnet kommer fra en Jethro Tull-låt med samme navn. Den låta er helt ok, sier Simen.
Inspirasjon finner gutta i Acres Wild blant annet hos Beach Boys, Alvvays, Wilco og American Football.
– Tekstlig sett lar vi oss inspirere av ting vi opplever i våre egne liv, forteller de.

Acres2

En hyllest til Mona
De fleste her i byen vil gjenkjenne ansiktet som pryder coveret til ”Mona”, det er ingen ringere enn Haldens egne Bryggerhus-sjef Mona Cecilie Johansen. Hva er det med gutta i Acres Wild og Bryggerhuset-Mona?
– Da vi spilte inn EP’en lot Mona oss sove i huset sitt, hun er vårt favorittmenneske i Halden, sier de.
– Vi syntes også at bildet var veldig fint, så da var det på sin plass å hylle henne, legger de til.

”Påskeferie” i Halden
Acres Wild har fullt program frem til konserten på Bryggerhuset fredag, nå om dagen kan du finne dem på Rockehuset – i ferd med å spille inn nye låter. Bandet trives godt på Rockehuset.
– Flere av oss vil faktisk påstå at dette er en av de bedre påskeferiene vi har hatt, forteller de.

Blir det gøy å spille på Bryggerhuset?
– Ja. Det gleder vi oss masse til. Vi har spilt her hvert år de siste 3 årene og vi syntes det er et utrolig hyggelig sted å være.

Konserten på Bryggerhuset er fredag 21. april kl. 22. 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer