Molly & Partner kommer til Kultursalen

Torsdag 12. oktober kommer Marianne Krogness og Karoline Herlofsen til Brygga Kultursal med sitt musikalske familieshow Molly og Partner.

Molly og Partner bor i et hull i veggen, og klarer seg med veldig lite. De har ikke penger, men de har et hemmelig godterihull bak sofaen hvor det kommer godteri hver dag. Det godteriet tar de med seg ut, og bruker det til å bytte til seg ting de trenger.

– Kanskje finner de en Kong Haakon i godterihullet, forteller Karoline Herlofsen, som spiller Partner i forestillingen, og så bytter de til seg en fisk for eksempel. De lever i et byttesamfunn!

Molly & Partner er en musikalsk familieforestilling. I sketsjene mellom sangnumrene blir vi kjent med Molly og Partner, og blir med på tullet og tøyset de finner på.

– Molly spiser godteri hele tiden, og Partner prøver å holde litt orden på virvaret deres, forteller Karoline.

Molly og Partner, henholdsvis Marianne Krogness og Karoline Herlofsen. Foto: Anita Søderlind Andersen.

Om å jobbe med Marianne

Marianne Krogness og Karoline Herlofsen fant hverandre på Shell.

– Jeg ble leid inn av Shell for 14 år siden for å ha regi på en revy, forteller Karoline, og Marianne er jo Shell-dama. Shell ville ha med Marianne på en revysketsj. Jeg skrev en sketsj til henne, og vårt første møte var faktisk på en Shell-stasjon. Da sa det egentlig bare klikk, og vi har jobbet sammen siden.

Siden har Karoline og Marianne gitt ut tre plater sammen, de to siste er Molly & Partner-plater. De siste syv årene har de reist rundt med Molly & Partner-forestillingen.

– Molly og Partner har vært Norge rundt, fra Svalbard i nord til Søgne i sør, forteller Karoline.

– Det å få lov til å jobbe med Marianne er fantastisk, fortsetter hun, vi har latterkrampe nesten hver gang vi står på scenen. Hvis det er fire uker siden sist vi har stått på scenen og vi må lese oss opp på manus får vi latterkrampe av våre egne vitser.

Bra poesi og bra låter

 – Er det vanskelig å lage humor for barn?

– Det viktige når man lager humor for barn er at man barna på alvor, sier Karoline.

For Karoline og Marianne er det også viktig at de selv synes sangene og sketsjene er bra.

– Det er viktig at vi selv skal tåle å høre sangene om og om igjen, det skal være bra poesi og bra låter, sier hun.

De har brukt proffe komponister på låtene sine og legger mye i låtproduksjonen, faktisk så mye at de synes det er greit å si at de selv digger musikken sin.

Molly & Partner passer dermed for både store og små.

– Vi favner bredt, og vi har noe på hjertet, forteller Karoline.  Vi har hatt om lag 80 forestillinger med Molly og Partner og opplever at vi treffer midt i blinken. Noen vitser treffer seksåringene, mens en elleveåring vil forstå andre ting. Og så er det noe for mor og far også, som ikke barna skjønner.

Se Molly og Partner på Mini-Øya her:

Her kan du finne ut mer om Molly & Partner-forestillingen på Brygga Kultursal.

Vil du lese mer om Molly & Partner? Les mer på deres nettside.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer