Mobbing på «scenen»

Jan de Vibe tok seg en tur for å se ”Den Store Klassepesten” av Kjell Indregard, satt opp av Halden teaterskole. Les hva Jan har å si om stykket her: 

De medvirkende: Kajsa Fosdahl, Ann-Charlott  Pettersen, Liv Røsnæs, Emmy Holter Tollefsen, Jonathan Mellegård Andresen og Anna Eriksen.

Regi: Maren Eikli Hiorth. Produsent: Catharina Heide Amundsen. Koordinator: Sara Stang Møller og Sverre Magnus Heidenberg. Tekniker: Martin Halvorsen. Lys: Carl Olof Fält. Teknikk ass: Dennis Karlsen.

Lørdag fremførte Halden Teaterskole ”Den store klassepesten”  av Kjell Indregard i Sparebanksalen eller Black Box som den kanskje er mer kjent som.

De seks ungdommene under regi av Maren Eikli Hiort har fått frem essensen i stykket, som er mobbing og hvordan man skal forholde seg til dem som driver med det.

Skuespillerne forteller meg at de sammen med regissøren har bearbeidet stykket, som egentlig inneholder mange flere roller, slik at det passer for de seks aktørene i teatergruppa. Uten å ha lest originalmanuset, virker det for meg som om de har lyktes bra med å få fram budskapet om hvor komplekst det kan være å forholde seg til en mobber som ikke er villig til å gå i seg selv og dermed slutte mobbingen.

Foto: Johannes Granseth.

Stykket åpner med sterk elektronisk musikk som slår an grunntonen i temaet. Ungdommene skal feire en fødselsdag og danser og fordriver tiden før de skal inn å feire. Så kommer mobberen Charlotte med sin ”venn” Aisha spilt av henholdsvis Kajsa Fosdahl og Anna Eriksen. Stemningen blir straks en annen og konflikten eskalerer inntil de andre diskuterer om de skal drepe eller torturere mobberen. Noe de heldigvis avstår fra.

Jeg er sikker på at mange vil kjenne seg igjen og kanskje spesielt ungdommene i den sårbare alderen mellom barn og voksen.

Foto: Johannes Granseth.

Stykket skal senere vises i Fredrikstad og jeg ønsker dem lykke til videre på ”de skrå bredder”. Det er flott at de som står bak Halden Teaterskole legger ned tid og arbeid på å få ungdommene med på å interessere seg for drama-teaterfaget.

Forsidefoto: Johannes Granseth.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer