– Mine låter må komme innenfra

Førstkommende lørdag inviterer Bryggerhuset syd til konsert med Per-Morten Nilsen. Publikum kan forvente en konsert med både viser og mer funky musikk ifølge hovedpersonen selv.

Per-Morten Nilsen har gjort flere forskjellige konserter og opptredener de siste årene, og utmerker seg ved å være aktiv på sosiale medier. Han kom til Halden som 9-åring, og trives godt i festningsbyen.
– Musikken er kun på hobbybasis. Det begynte da min ekssamboer kjøpte et gammelt piano og plasserte det i stua. Da oppdaget jeg skalaen, for å si det kort, forteller han.  Bakgrunnen hans er svært variert med blant annet arbeid som pastor og rektor, nå jobber han som produktsjef i Grønn Jobb.
– Alle erfaringene jeg har fått gjennom livet og det jeg driver med idag gir meg inspirasjon og mange gode historier. Det kommer godt med i musikken.

Når skalaen var funnet var veien kort til Kai Andersen i Athletic Sound. Der ble debutalbumet spilt inn, og han husker godt kommentaren fra en av studiomusikerne.
– Han sa til meg ”jeg skjønner nesten ikke hvordan du våger”, og siktet nok til at jeg var fersk i gamet. Men det hadde jeg ingen problemer med. Jeg har stor tro på mine låter, både musikalsk og tekstmessig, forklarer Nilsen.
Han sier selv han har stor bredde i det han spiller, og at tekstene er preget av både ironi og en dypereliggende mening.
– Frem til jeg var rundt tretti år hadde jeg stort sett hørt på gospelmusikk.  Så oppdaget jeg plutselig popmusikken, og fikk perioder hvor jeg lyttet til de gamle heltene som Queen, David Bowie, Rolling Stones og Beatles.
Av de norske er det Ole Paus han beundrer mest. Samtidig er han opptatt av å presisere at han aldri har forsøkt å etterligne en artist.
– Mine låter må komme innenfra og være et resultat av den musikken jeg har hørt og det livet jeg har levd. Vi gleder oss stort til konserten, avslutter Per-Morten Nilsen.

11821384_10152941563631050_1529187093_o

Førstkommende lørdag spiller han på Bryggerhuset. Med seg på scenen har han Håkon Øgreid på gitar, Trond-Atle Bokerød på mange slags forskjellige tangenter, Christian Håkonseth på bass og Simen Malnes på trommer.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer