Min første Joni-opplevelse var albumet «Court and Spark»

– Det ble en åpenbaring hva låtsnekring angår, sier Dag Brandth. Førstkommende fredag går han og Lise Backstrøm på scenen på Bryggerhuset med sitt show «Earth Moved».

70-tallshelter på repertoaret

Kveldens repertoar består av musikk fra fire bautaer i musikkhistorien: James Taylor, Joni Mitchell, Carole King og John Denver. Med seg har Dag og Lise et solid band bestående av Roger Amundsen, Tor Hauge, Dag Anders Sandell, Eivind Ystrøm Petersen og Jon-Erik Gretland.

– Det ligger en styrke i det vokale samarbeidet her, og dette toppes med musikere med lang fartstid, som catcher formen på denne genren fjærlett. Når man får låter og tekster som dette å boltre seg i, er ferden ganske fornøyelig.

Det blir den første gangen Dag Brandth står på scenen med Lise Backstrøm. Han så henne på «Jul på Rød» for noen år siden, og der og da bestemte han seg for at han skulle jobbe med henne en dag. Nå er dagen snart her.

– Vi er begge godt kjent med artistene og materialet vi skal gyve løs på,  og det er godt å vite at man bare skal formidle godsaker man liker en hel kveld, sier Brandth videre.

James, John, Joni og Carole

Brandth har et nært forhold til alle artistene de covrer på fredag.

– James Taylor er nittitallets soundtrack for min del. Vi var en gjeng som hørte mye på Taylors Greatest Hits-album.

James Taylor er en av verdens mestselgende artister gjennom tidene, han solgte mer enn 100 millioner plater i sin tid. Artisten fikk sitt gjennomslag i 1970 med Carole King-hiten «You’ve got a friend». Carole King på sin side har blitt kåret til verdens mest suksessrike kvinnelige låtskriver gjennom tidene. Folkemusiker, låtskriver, aktivist og verdensartist John Denver står ikke langt bak de andre musikerne på fredagens repertoar hva gjelder suksess. Denver solgte 33 millioner før han døde i en tragisk flyulykke, bare 53 år gammel.

– John Denver var en av de man alltid hørte på radioen og ble sånn blaut i hjertet av. Man hører «Annie’s Song» den dag i dag og det er stadig like vakkert.

Kan gjerne bli fredag nå

Publikummere som tar turen til Bryggerhuset fredag vil få høre flere av de ikoniske artistenes store glansnumre.

– På fredag byr vi på det vi anser som det beste fra disse store artistene, sier Brandth – Nevnes kan; «Annie’s Song», «Mockingbird», «Both Sides Now» og «You’ve Got A Friend».

Det er tydelig at Brandth gleder seg til konserten, det er ikke noen nevneverdige nerver ute og går.

– Akkurat nå som vi kjenner at det nærmer seg veldig, merker vi at tiden gjerne kan ta et hopp fram mot fredag kveld. Dette blir veldig bra, sier Brandth.

– Vi går på scenen relativt raskt etter 21-slaget fredag kveld, og her er det bare å snappe til seg billetter, avslutter han.

 

Billetter kjøpes på

ticketmaster.no.

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer