Mer moro fra Pianostredet!

Mandag 20. september går teppet opp for Pianostredet Figurteaters nyeste forestilling: Sten og Brød II: Det spøker i ovnen! i festningsbakeriet på Fredriksten.

Endelig skal vi få et gjensyn med Daniel og Håkons fantastiske figurteaterunivers! Fikk dere med dere den forrige forestillingen til Pianostredet i festningsbakeriet? Dere vet, den om slaven som rømte fra fengselet og gjemte seg i bakeriet? Daniel og Håkons flotte kulisser er de samme, men plottet er splitter nytt, og nye, morsomme karakterer har kommet til! Jeg tar en tur opp i festningsbakeriet for å se hvordan gutta ligger an, nå er premieren bare noen dager unna.

Når jeg åpner den tunge døra til bakeriet høres rumling og engasjert replikkveksling ovenfra. Jeg går opp trappa, og i andre etasje finner jeg Daniel og Håkon i full sving med en scene. På et lite bord midt i rommet sitter regissør Svein Gundersen og følger med, med penn og manus i hånd. Den vesle produksjonsgruppa tar en pause.

Regissør Svein følger med når Daniel og Håkon spiller. 

Det spøker i ovnen er en helt ny episode i Sten og Brød-universet, forteller Daniel, så den henger ikke sammen med den forrige forestillingen. Men det er noen små referanser til det forrige stykket, for eksempel har det blitt en familieforøkelse hos kanonkulene.

Det oppsto søt musikk mellom den norske fangekula og den innkommende svenske kanonkula under Sten og Brød I. Nå har de blitt flere!

Plottet er altså nytt, og som sist er det Tord Akerbæk som har forfattet manuset. Denne gangen spinner dramaet rundt en tønne krutt! Kruttmakeren har nemlig rotet bort kruttet sitt, og er ganske desperat. Kongen har nemlig fødselsdag, og kruttmakerens ansvar er å skaffe krutt til bursdagssalutten.

– Men uten krutt; ingen salutt, sier Daniel. Det blir i hvert fall ikke futt i salutten uten krutt!

Befalet på festningen og bryggeren er neppe til hjelp når kruttmakeren er på leting etter kruttet han har mistet.

En ny karakter er bryggeren, som er glad i å lage øl, men ikke så opptatt av andre ting. For eksempel går svennen hans for lut og kaldt vann. Men bryggeren forsøker å løse kruttproblemet i samråd med bakeren.

– De to prøver å lage krutt sammen, forteller Daniel, men det går ikke så bra.

Amatørkruttet viser seg nemlig å være magisk, og det får uante konsekvenser. Mer sier vi ikke, du må jo faktisk ta med deg barna til festningsbakeriet og se dette selv!

Regissør Svein humrer og ler av Daniel og Håkons figurer.

Svein Gundersen er en erfaren manusforfatter, regissør, scenograf og skuespiller. Nå assisterer han Daniel og Håkon i innspurten før premieren.

– Det var Svein som introduserte oss for figurteater, forteller Daniel, han var professor i drama og teater på Høgskolen i Oslo da vi gikk på dramalinja der. Det var han som sørga for at vi starta med figurteater.

– Det var jeg som starta Figurteater som fag på det som nå er Oslomet, forteller Svein. Og så hadde jeg jo gleden av å jobbe med disse to. Det er utrolig morsomt at Daniel og Håkon satser på figurteater, det har vært moro å følge dem videre.

Svein skrev manuset til en av Figurteaterets tidligere forestillinger: Den grønne ridder. Men han har gjort utrolig mye annet spennende også. Les mer om Sveins liv og virke her.

– Det er veldig morsomt å få jobbe med Daniel og Håkon, sier Svein, de er så kreative og lekne. Det er gøy å få lov til å leke med dem!

Daniel, Håkon og Svein sammen med casten i Sten og Brød II. Men hvem er den underlige figuren i front, han blågrønne der? Hmm.. Den eneste måten å finne ut av dette på, er å gå på teater i festningsbakeriet.

 

 

Det er vel ikke mye å lure på dette vel folkens! Ta med dere barna og gå på teater til uka. Forestillingen spilles hver dag (unntatt torsdag) neste uke. Tidspunkter og billetter finner du på:

Pianostredets nettside.

 

Her kan du lese om Sten og Brød I: Den rømte slaven: 

Figurteater på festningen

 

Kommentarer

kommentarer