Menneske-Biter av regn

Velkommen til ny utstilling i Kvartetten visningsrom. Utstillingen vises i fire av Tungegårdens vinduer, de som vender ut mot bybrua og krysset mellom Svenskegata og Storgata. Utstillingene oppleves fra gateplan, og det er montert en QR kode til venstre for vinduene der kan man finne  informasjon om kunstneren. Takk til Kunstgården som lar oss bruke vinduene, så vi kan fortsette å vise samtidskunst til folk i Halden – døgnet rundt.

Månedens kunstnere: Helene Maatje

Tittel: «Menneske-Biter av regn

Helenes Maatjes kunstneriske virke har handlet om å søke inn i seg selv – og hun beskriver Kunstnerskapet som en lang vandring – der hun har brukt tiden på å lete. Hva er et menneske innerst inne? Hun har tegnet, sunget og malt det som har fanget hennes oppmerksomhet utenfra, og kjent på hvilken gjenklang – hvilke følelser det har skapt i henne. Dette har igjen skapt et uttrykk, som  – med Helenes ord: «tar den veien det finner, omtrent som en elv i et landskap».

Helene Maatje har etterhvert villet bruke enkle ting fra et hjem som materiale i arbeidene sine. Hun opplever at det som er brukt har sporene av levd liv i seg, og bærer med seg en fortelling som er viktig for henne. Helene skriver: «Søppel er en gratis og lett tilgjengelig ressurs til bruk i ønsket om å uttrykke seg. Dessuten er kanskje søppel det mest definerende materiale for vår tid. Både fysisk og åndelig. Kan vi gjenbruke alt?»

Arbeidene som vises i vindusgalleriet er laget av materiale som er samlet over tid. De er klare for tilskuerens blikk, og – åpne for hva som skjer i dette møtet.

Helene Maatje bor og arbeider i Fredrikstad. I studietiden har hun satt seg inn i ulike teknikker som tegning, maleri, multimedia, skulptur og installasjon. Hun har hatt separatutstillinger samt deltatt på gruppeutstillinger i Østfold.

Utstillingen vises fra 15.01.22 til og med 09.02.22, alle dager – hele døgnet

Vi ønsker velkommen til  åpning lørdag 15.01.22 kl 13.00

Kvartetten består av fem profesjonelle kunstnere fra Halden: Maja Sjøstrøm, Thomas Pedersen, Trond Arne Vangen, Øivind Koppang Eriksen og Elise Jarem.

Kommentarer

kommentarer