Meld dere på UKM-forestilling

Søndag 26. mars er det klart for årets UKM-forestilling i Brygga kultursal!

I år samarbeider UKM med BomKræsjBang, Halden kulturskole, ungdomstilbudet i Skofabrikken, Rockehuset, Halden bibliotek, Brygga kultursal og Frivilligsentralen om å lage en stor ungdomsfestival i Halden! Et viktig arrangement denne uka blir hovedkonserten til UKM i Brygga kultursal søndag 26. mars.

UKM, som tidligere sto for Ungdommens Kulturmønstring, har nå byttet navn til Ung Kultur Møtes.

– Vi har gått vekk fra et konkurransepreget konsept, forteller rektor for Halden kulturskole, Magdalena Sendrowicz. UKM skal være en arena, og en møteplass for ungdom med samme interesser i stedet for et sted der man konkurrerer om å være best. Dette er en kjempefin arena for å bli kjent med andre som driver med det samme.

L.I.A.R. spiller på UKM 2022. Foto: Ellen Midtfjeld.

Hovedmålgruppen for UKM er 13 til 20.

– Man kan melde seg på i alle sjangre, forteller Magdalena, være seg dans, teater, musikk, sketsjer eller hva som helst. Vi har en egen utstilling for visuelle uttrykk, der vi kan vise visuell kunst som film og maleri og fotografi og så videre. UKM skal romme alt av kulturuttrykk.

Konserten er altså omgjort fra konkurranse til en ren møteplass, der ungdom kan vise frem hva de kan for andre ungdommer.

– Ungdommene er også selv med og påvirker og lager innholdet i UKM, forteller Magdalena, og det er første gangen de er med og medvirker i så stor grad. Det er veldig gøy! Ungdom fra hele fylket skal inviteres inn for å medvirke, og dette er et ledd i å utvikle UKM som møteplass fremfor konkurranse.

Kjenner du noen ungdommer som kan tenke seg å vise hva de kan i Brygga kultursal?

De kan melde seg på her!

Det blir mange spennende workshops og arrangementer under UKM/BKB-festivalen i mars!

Les mer om hele festivalen på UKM Halden sin facebookside!

 

 

 


 

Kommentarer

kommentarer