Med opera på timeplanen!

Tirsdag ettermiddag fikk Halden og Fredrikshalds Teater atter en gang besøk av de flinke elevene fra musikklinja på Greåker videregående skole. Nok en gang sitter jeg tilbake med tårer i øya, og hjertet fylt av vakker musikk.

Èn gang i året får Halden og Fredrikshalds Teater en musikalsk gave fra musikklinja på Greåker. Èn gang i året tar den dyktige musikklæreren Hege Holmquist med seg sine flinke og godt drilla tredjeklassinger fra valgfaget Musikkteaterfordypning, og byr på en forestilling satt sammen av numre fra operaen og musikalens verden. Og jøje meg så flott det er!

Flinke vokalister! Astrid Annette Engh, Emma Polsrød Roppestad og Sara Louise Engeli. Bak ses såvidt Tuva Grandahl Nilsen.

De flinke elevene fra Greåker synger så jeg må opp i øyekroken med genserermet allerede i første halvdel. Jeg burde ha husket papirlommetørkle naturligvis, men jeg har altså ikke lært noe fra forrige gang. Det må være noe i vannet borte på Greåker. Elevene fra musikklinja synger så jeg glemmer både tid og sted.

Tryllefløyten! Adrian Simensen Ranøyen, Ina Hansen Rotegård og Sara Louise Engeli.
Sverre Saugstad Bendiksen er så flink at han får være med på forestillingen enda han ikke er tredjeklassing i år. Her som Prins Tamino.

Programmet er en vakker liten bukett av opera -og musikalnumre, vi får høre sanger fra Tryllefløyten, Carousel, My Fair Lady, Hair, Flaggermusen og flere til. Det veksles så fint mellom det såre og hjerteskjærende og det snertne og humoristiske. I det ene øyeblikket gråter vi med Tryllefløytens Pamina, og i det neste ler vi sammen med Flaggermusens Adele, som svinser rundt sin fortumlede herremann.

Eli Marie Eriksen gjør en strålende Pamina, jeg kjenner fortvilelsen hennes helt ned i tærne.
Herr Marquis kommer ikke til orde! Ina Hansen Rotegård produserer en rad med glassklare og vakre arier, mens Sverre Saugstad Bendiksen ikke kommer til orde. Heldigvis får han vist hva han kan i andre numre.

Et innslag som frembringer mye snufsing i salen er musikalnummeret Some things are ment to be; en duett mellom søstrene Beth og Jo fra musikalen Little Women. Det er så vakkert, og så vondt at det river i hjerterota.

Ina Hansen Rotegård og Beatrice Lystad Akselsen beveger med sin «Some things are ment to be».

Musikkteaterelevene imponerer med både vokalprestasjoner og innlevelse, her formidles det følelser så jeg kjenner det i magen. Om det er svingende 70-tallsrytmer fra Hair eller vemodige vesle Oliver som synger om mangel på kjærlighet, så fremføres det med en inderlighet som treffer.

Hair! Astrid Annette Engh synger flott!
Fargerikt og oppstemt med Hair.
Sara Louise Engeli synger en sår og inderlig versjon av «Where is love» fra musikalen Oliver.

Konserten er et samarbeid mellom musikklinja på Greåker og Opera Østfold. Det var lærer på linja Hege Holmquist som satte i gang alt dette i sin tid. Hege tok nemlig telefonen fatt i 2019, hun ringte Opera Østfold-sjef Pål Scott Hagen for å spørre om de var interessert i et samarbeid med musikklinja. Kunne de sette opp en konsert sammen i teateret? Det sa naturligvis Pål Scott Hagen ja til.

– Vi er veldig glade for å få til dette samarbeidet, sier Pål fra scenen. Greåker har en haug med dyktige og entusiastiske lærer og elever, det er morsomt å samarbeide med dem. Vårt bidrag i dette er å sørge for at elevene får bruke dette fantastiske teateret til forestillingen, og gi publikum en flott opplevelse. Og her er det ingen mikrofoner! Elevene må stole på sin egen stemme.

Sjef for Opera Østfold; Pål Scott Hagen.

Takk for en fantastisk forestilling! Jeg kommer tilbake neste år!

Medvirkende elever fra Musikkteaterfordypning var: Adrian Simensen Ranøyen, Astrid Annette Engh, Beatrice Lystad Akselsen, Eli Marie Eriksen, Emma Polsrød Roppestad, Ina Hansen Rotegård, Marte Skivik Jørgensen, Sara Louise Engeli og Tuva Grandahl Nilsen.

Øvrige medvirkende: Sverre Saugstad Bendiksen, Julie Waaler Skogrand på fiolin, Jan Ragnar Storheim på cello, Ellen Marie Carlsen på piano.

 

Kommentarer

kommentarer