Matansvarlig på Tons of Rock

Artister, gjester, arrangører, frivillige; alle disse trenger mat. Å lage mat til en hel festival er ingen liten jobb. Haakon Selmer Olsens og hans team har hovedansvaret for maten på årets Tons of Rock.

Vi spør Selmer Olsen hvem de lager mat til i løpet av festivalen. Det er ingen kort liste.

– Vi serverer både band, gjester og de som jobber her. Headliner-bandene (Black Sabbath, Alice Cooper, Ghost, Megadeth og Europe) har sin egen meny, mens resten av artistene spiser i et catering-telt ved Andedammen. Vi lager frokost, lunsj og middag til rundt 350 frivillige. I tillegg lager vi titusen hamburgere og pølser som selges på festivalområdet.

Det er altså ingen liten oppgave å skulle lage mat til en hel festival. Selmer Olsen kan røpe at det til tider blir nokså hektisk.
– Torsdag formiddag var spesielt hektisk. Da lå liksom alt og fløt, kan du si. Etter det har det roet seg. Det hender allikevel at det skjer endringer som gjør at vi må stå på litt ekstra.

Med seg til festivalen har Selmer Olsen et team på rundt 20 kokker.
– Vi får også hjelp av fra HK Halden, og en del som jobber her på dugnad.

Vi spør om artistenes raider, men Selmer Olsen er ikke villig til å røpe noe konkret. Alt han kan si er at raiderne er preget av sunn mat, vegetar- og veganer-mat, og generelt sett lite sært. Vi klarer imidlertid å plukke opp at et av bandene skal få servert sild, noe som ofte serveres i forbindelse med Midtsommer i Sverige.

13493659_10153708920305872_795915813_o

Andre saker om Tons of Rock: 

– Vil vise alle aspektene ved festivalen
– 32 timers reisevei til Tons of Rock
– Midtsommars fra helvete
– Haldensere åpnet dag to
– Dagen har vært knall
– Dagens outfit: Poncho
Dagens outfit: Hodeplagg

Vil du vite mer om andre arrangementer i Halden?
Besøk kulturkalenderen på kandusi.no

Kommentarer

kommentarer