-Martin får alle til å le!

Martin Kingsrød Larsen får alle til å le. På lørdag fikk han oss til å le på Veslefrikk Scene.

-Martin er så morsom, hører jeg noen si ute i gangen før teppet går opp for forestillingen Fullstendig Kaos på Veslefrikk scene lørdag kveld. Jeg blir spent, jeg har jo sett Martin i action før- men aldri solo.

Kaos er selvfølgelig temaet i første nummer av forestillingen ved navn Fullstendig Kaos. Til musikken av Abbas Money money money synger en sjakkrutete Martin om hvordan alt er kaos. Kaos med Potetmos. Så detter vi brått rett ned i barnehagen, nærmere bestemt en blå en. Ut på scenen kommer Hjerterud, fem år gammel. Hun har prøvd å imponere en barnehagekollega hun har et godt øye til. Det gikk ikke så godt.

Hjerterud prøvde å imponere en barnehagekollega ved å si «bæsj». Det funket ikke. Barnehagetantene sa det var stygt å si bæsj.

I neste scene er Hjerterud blitt åttifem. Barnehagen er byttet ut med eldrehjem, og kjolen er byttet ut med sykehusskjorte. Hjerterud drasser fremdeles rundt på musa, men nå har hun blitt hakket mer paranoid. Hun tror FBI er ute etter henne. Til mye latter fra publikum beveger Hjertrud seg ut i salen og anklager noen (her får Risumkollega Hedda Olivia Røsnæs gjennomgå) for å slippe en fis.

-Har du spist noe spesielt eller, roper Martin til Hedda.

Hjerterud er ute i salen. Hun lukter en fjert blant publikum.
Hjerterud er så lonely, så lonely.

Så kommer Carola. Carola er nemlig en barndomsvenninne av Martins farmor, som blir beordret til å reise seg i salen sånn at alle får se. Men når Carola skal synge Fångad av en stormvind går det gærnt. Assistent Marie Itland har nemlig glemt å ordne en vifte, som skal få Carolas hår til å blafre i vinden. Dermed må Marie være levende vifte når Martin, nei unnskyld, Carola, skal fremføre en av sine største hits.

Selveste Carola gjestet Veslefrikk Scene lørdag kveld. Hun hadde kanskje en dårlig hårdag.
Marie Itland er levende vifte for Carola sånn at håret hennes skal blafre i vinden mens hun er fanget i en storm.

I tillegg til Carola og Hjerterud får vi blant annet møte en kommersielt innrettet yogainstruktør, en nordlending som ikke klarer å finne sin vei her i livet og en dame som hater høytider. Unntatt søttende mai. Og så får vi møte en femtenåring som ikke helt vet forskjellen på stalking og date.

Det er helt klart at Martin er født med et komikertalent, og han ser ut til å storkose seg på scenen. Martin liker scenen og scenen liker Martin. Publikum knegger fornøyd, Martin klarer å få med seg alle sammen. Både niåringene på første rad, ungdommene på siste rad og de voksne i mellom ler godt.

-Martin får alle til å le, forteller scene-assistent og klassekamerat på Risum Marie Itland etter forestillingen, han sier så sinnsykt mye rart.

Er han klassens klovn?

-Ja definitivt, ler Marie, han er moroklumpen! Vi ler masse av ham hver dag!

Martin er moroklumpen i klassen på dramalinja på Risum.

For Martin selv er det helt klart at det er komedie som er favorittsjangeren når det kommer til teater. Men nervene er tydeligvis ikke noe nevneverdig problem.

Blir du nervøs når du skal på scenen?

-Nei, egentlig ikke, sier Martin. Jeg koser meg veldig når jeg er på scenen. Men jeg var ganske nervøs tidligere i dag faktisk! Jeg var litt bakpå i går, og måtte jobbe litt ekstra i dag for at alt skulle være på plass.

Heldigvis rakk Martin å komme helt på plass før forestilling. Men det er ikke første gang Martin står på scenen. Han spilte den underlige, skravlende figuren Håsen i dramalinjas barneteater Lille Blå og halemysteriet under årets BomKræsjBang, og så har han spilt teater sammen med en venninne. I fjor sto han på scenen med onemanshowet Kaos. I går har altså Kaos vokst, og blitt til Fullstendig Kaos.

Hvilken av karakterene dine er du mest glad i?

-Åh, det er så vanskelig spørsmål, sukker Martin, men hvis jeg velge én så må jeg nok si Hjerterud!

Vi gleder oss til å se Martin på scenen igjen, noe sier meg at det ikke blir så lenge til!

Niåringene Helene og Mina fra Idd er på teater alene, de synes Martin er kjempemorsom.

Kommentarer

kommentarer