Marthe Wang synger med Blåseensemblet

Torsdag kveld tar gullstrupe Marthe Wang plass foran Det Norske Blåseensemble i kultursalen for å synge fra sin vakre og stemningsfulle låtkatalog. Konserten markerer sesongstart for både Brygga kultursal og Blåsensemblet. 

Marthe Wang er en relativt ny stjerne på den norske musikkhimmelen, hun debuterte i 2017 med det kritikerroste albumet Ut og se noe annet, som sanket gode ord fra kritikere rundt i det ganske land. I april kom oppfølgeralbumet, det nydelige Bakkekontakt, som også har høstet gode kritikker. I morgen skal Marthe synge de fineste sangene fra begge album, og i ryggen har hun altså vårt egne, eminente Blåseensemble. Forberedelsene til morgendagens konsert er i full gang, og jeg tar en tur ned til kultursalen for å se hvordan de ligger an.

Nydelig sang på klingende bergensk siver ut i gangen når jeg kommer ut fra garderoben og rusler bort til scenedøren for å snike meg til en liten kikk. Marthes klare, klangfulle røst legger seg vakkert oppå Blåseensemblets akkompagnement. Snart er det lunsjpause, og siden skal det øves mer. Jeg får en prat med konsertens hovedperson mens hun spiser en rask lunsj.

Marthe Wang. Foto: Jørgen Nordby.

Hvordan oppsto samarbeidet mellom deg og Blåseensemblet?

– Jeg fikk en henvendelse fra Blåseensemblet, forteller Marthe, de lurte på om jeg ville komme og gjøre en konsert med dem. Det var utrolig hyggelig, for nesten alle konserter og eventer jeg var booket inn til denne sommeren har jo blitt avlyst. Det har vært veldig stille. Alle mine releasekonserter ble flyttet denne våren, så flere av de nye låtene har jeg aldri sunget live før. Og det å få lov til å starte høsten med å synge sangene mine med Blåseensemblet er skikkelig stas, det er jo som å gå fra null til hundre.

Marthes nye album Bakkekontakt ble sluppet 17. april. For Marthe var det underlig å gi ut plate midt i lockdownperioden, men hun er glad for at hun gjennomførte plateslippet til tross for omstendighetene.

Bakkekontakt handler om det som skjer nå, om å lande i nuet.

– Det ble naturlig å kalle plata Bakkekontakt, forteller Marthe, albumet handler om å være opptatt av det som skjer rundt oss her og nå. Jeg føler jeg brukte veldig lang tid på å lage denne plata, jeg tok meg god tid til å finne ut hvordan jeg ville ha både melodier og tekster. Den første plata hadde flere gamle låter som jeg hadde skrevet tidlig i tjueåra, men alle låtene til den nye plata har jeg skrevet nå i den siste tiden. Det at jeg har blitt ti år eldre preger nok tekstene og lydbildet ganske mye.

Her kan du lytte til Bakkekontakt:

Her kan du høre «Til deg» fra Marthes første album.

Hvordan er det å synge med Blåseensemblet?

– De er kjempeflinke, det er skikkelig stas å synge med dem! Jeg var veldig spent da jeg kom hit i går. Jeg gledet meg til å synge låtene mine i litt større og annerledes versjoner enn på plata, dette er en skikkelig gavepakke sånn sett. Disse arrangementene får frem andre sider av låtene, og det gjør at jeg også synger mine sanger litt annerledes. Man får flere dynamiske muligheter. Det låter skikkelig fint!

Har dere funnet tonen, du og Blåseensemblet?

– Ja, det har vi virkelig. Og det har vært så kjekt å være her, jeg kom i går og har fått tid til å gjøre meg kjent med byen og roe ned. I går gikk jeg rundt i byen i det fine været og kjøpte meg en is og koste meg.

Marthe ser frem til å synge foran publikum i morgen kveld.

– Jeg gleder meg skikkelig! Hit kan folk komme og senke skuldrene, og oppleve livemusikk. Det skjer noe i rommet med livemusikk, det er noe helt annet enn å se konsert på skjerm. Jeg tror det blir fint.

Musikalsk leder for morgendagens konsert er trombonist i Det Norske Blåseensemble Tarjei Grimsby.

– Marthe har stor identitet som musiker, sier Tarjei, all tekst og toner er så naturlig og fint. Det er en flott produksjon – med så fin stemning!

Trombonist og musikalsk leder Tarjei Grimsby. Foto: Ellen Midtfjeld.

Konserten gjennomføres naturligvis på trygt og koronamessig vis.

–Vi har stort fokus på smittevern, og det gode samarbeidet med Brygga kultursal, Thon Hotel og Brygga Mat og Vinhus gjør at smittevern er i varetatt i hele bygget, forteller kommunikasjons- og markedsrådgiver i Dnbe Gun-Helen Johansen. Vi gjør alle vårt ytterste for at det skal være trygt å komme på konsert med oss.

Kultursalen rigges med hyggelige småbord med god plass mellom.

– Det blir en supertrivelig kveld i brygga! Det blir nydelig musikk, og vi byr på kaffe og kake. En intim kveld med god avstand der altså! En intim kveld med god avstand der altså!

Her kan du se en liten infofilm som forteller om smitteverntiltakene i Brygga kultursal:

Smittevern Brygga kultursal

Vi gjør vårt ytterste for at det skal være trygt å komme på konsert med oss! 🥰Sammen med våre gode venner Brygga Kultursal Halden Brygga Mat og Vinhus og Thon Hotel Halden ivaretar vi smittevernhensyn i hele bygget. I denne lille infovideoen ser du hva vi gjør, og hva du skal gjøre når du besøker oss.👌Vel møtt – vi gleder oss til å se deg igjen!🥰

Posted by Det Norske Blåseensemble on Wednesday, September 2, 2020

Her kan du finne billetter til konserten med Marthe Wang og Det Norske Blåseensemble i morgen kveld. 

 

Forsidefoto: Veronica van Groningen/Jørgen Nordby

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer