Marthe Wang og Det Norske Blåseensemble i perfekt harmoni

Lukten av nybakte kanelboller fra Motz bakeri ligger som et deilig og lunt teppe i Brygga kultursal, og belysningen er dempet og stemningsfull. Det er duket for intimkonsert med Det Norske Blåseensemble og Marthe Wang.

En tydelig stolt direktør i Det Norske Blåseensemble entrer scenen og ønsker publikum velkommen. «Det er ekstra kribling for oss i kveld!» kvitrer Thorstein Granly entusiastisk, mens han forteller om den store gleden av å kunne spille live for publikum igjen. Kveldens konsert markerer nemlig ensemblets aller første publikumsopptreden i Halden siden 11. mars. Riktignok i et litt mindre format enn det vi gjerne er vant til, men det er ingen tvil om at dette ble en helt uforglemmelig kveld!

Det Norske Blåseensemble får endelig spille sammen igjen! Konserten markerte sesongstart for høstens program i Brygga kultursal.

Allerede før Marthe Wang har sunget en eneste tone, er stemningen for konserten satt. Hennes myke, rolige og varme vesen fyller hele salen, kjennes det ut som, i det hun trer inn på scenen. «Følg meg» blir kveldens åpningslåt, etterfulgt av «Ukjent venn» og den fantastisk vakre «No sier eg adjø, fra bergenserens nyeste album. Jeg er allerede solgt, og må innrømme at tårene sitter løst opptil flere ganger i løpet av konserten. Det er noe helt unikt med Marthes tilstedeværelse og trygghet; hun er som skapt til å stå der og formidle musikken sin. Og tekstene – de går rett inn i hjerterota.

Blåseensemblet med Marthe Wang i front.

Med lekende letthet og ro blir vi tatt med videre gjennom vakre melodier, sjelfulle tekster og deilig gåsehudfaktor, og jeg blir stadig mer imponert over Marthes formidlingsevne og, ikke minst – hennes formidable stemmeprakt. At dette i tillegg står i perfekt harmoni med Det Norske Blåseensemble, gjør kvelden komplett. For en skal virkelig lete lenge etter en bedre match, spør du meg! Samspillet mellom sangeren og ensemblet slår meg som rørende og rett og slett vanvittig bra. De er samstemte, og gir inntrykk av at de har spilt sammen i årevis – noe som i grunn sier alt om hvor dyktige disse musikerne er. Når Marthe i tillegg kan fortelle at dette på mange måter er release-konserten for hennes nyeste album «Bakkekontakt» – ja, da kan jeg ikke annet enn å bli ufattelig stolt. For sannelig er vi heldige som har et av Norges beste orkester her i lille Halden!

Foran: Inger Johanne Berg på fløyte. Bak skimter vi Boris Fatulaev på obo.
André Fjørtoft er perkusjonist i Blåseensemblet.
Roger Morland spiller bass.

Gjennom kvelden briljerer Frank Brodahl (trompet) og Tarjei Grimsby (trombone) med nydelige soloer, noe som hever opplevelsen flere hakk. For ikke å snakke om arrangementene! Mine personlige favorittlåter gjennom kvelden er «Du sa det til meg», «Lillebror» og «Størst av alt er kjærligheten», som alle er arrangert av Mats Hålling, i tillegg til Marthes mest spilte låt «Til deg», arrangert av Callum Au.

Trombonist i Blåseensemblet og musikalsk leder for kveldens konsert:Tarjei Grimsby.

Om jeg skulle oppsummert denne konsertopplevelsen med ett ord, må det bli magisk. Jeg håper inderlig at samarbeidet mellom Marthe Wang og Det Norske Blåseensemble fortsetter, for det var virkelig en innertier. Jeg kan ikke annet enn å si; tusen takk!

Her kan du følge Blåseensemblet på Facebook. Sjekk ut nettsiden deres også!

Alle foto: Malin Charlotte Raude Næsfeldt

Kommentarer

kommentarer