Marsjmusikk i mai

Tistedalens Musikforening forbereder seg til Uddaspillet, men tar seg også tid til å glede haldenserne med marsjer som oppkjøring til 17.mai-feiringen. De tar med seg marsjmappene med et rikholdig innhold til sydsiden av byen, så tidlig kveld fredag før Nasjonaldagen, skal det bli mye fin musikk å høre ved bryggekanten.

Tis’dærsmusikken er så heldige å ha egne komponister i rekkene, og denne gangen skal Trond Ohlgrens «Norrlandskusten» og Gard Lindberg-Olsens «Bataljonsmarsj» framføres under Knut Henriksens ledelse.

Nå skal uniformene fram, slik som på Nina Lunde og Gard Lindberg-Olsen her,

Trond Ohlgren, oppvokst i Halden, forteller at marsjen ble skrevet på 80-tallet da han selv spilte i Hemvärnsmusikkåren i Härnösand i Nord-Sverige. Norrlandskusten Marinkommando hadde ikke egen marsj, og jeg tenkte «med stort självförtroende» sier Trond, at da får jeg vel skrive en da. Det ble stor seremoni med overrekkelse av partituret den gangen, men så ble Marinkommandoet nedlagt bare et par år senere. Marsjen til Trond gikk litt i glemmeboka, men det skal tistedølene rette opp nå.

Gard Lindberg-Olsen er en yngre tis’dærsmusikant, og han avtjente for få år siden verneplikten i Hans Majestets Kongens Garde. Han bestemte seg for å tilegne instruktøren i gardemusikken, Benny Solli, Bataljonsmarsj som han skrev i 2019. Det var Gards første konsertmarsj, forteller han, og den har en melodisk grovmessing med et stort fokus på «krydderet» hos treblåserne. Inspirasjonen hentet han fra mange forskjellige marsjer av samme karakter.

Under konserten ønsker Tistedalens Musikforening å gi en hyllest til Ukraina ved å spille «Prayer for Ukraine.» Dirigentrollen deler Knut Henriksen med Magne Jamissen denne gangen, og de lover at programmet også skal inneholde marsjer av John Philip Sousa og Oscar Borg.

Ved dårlig vær blir konserten lagt til Frelsesarmeens lokale.

Fredag 13.mai kl 18.00

Konserten er gratis, men ønsker du å gi et bidrag dedikerer vi pengene til SOS Barnebyers katastrofefond
for Ukraina. Vipps nr er 77644.
Velkommen!

Kommentarer

kommentarer