Markerte Oscar Borgs 170-årsdag

11. juni er Oscar Borgs fødselsdag, og slikt skal vel ikke passere umarkert i Halden! Øivind Jørstad og Arild Elnes tok på seg ansvaret i formiddag, de trakk i full korpsuniform og markerte dagen ved Borgs gravplass på Os kirkegård.

På parkeringsplassen ved Os kirkegård står to staselige karer. Antrukket i Tistedalsmusikkens uniform, og med instrument under armen.

– Jeg og Øivind er entusiaster når det kommer til Oscar Borg, forteller Arild Elnes mens vi rusler oppover mot Oscar Borgs gravplass. Vi er flaska opp med marsjer av Oscar Borg. For Tistedalsmusikken var det nesten lovbestemt at en konsert uten Oscar Borg kan ikke gjennomføres.

Vi er ankommet gravplassen.

– Oscar Borg har hatt utrolig mye si for byens musikkmiljø, sier Arild, han har vært viktig for både Divisjonsmusikken og Tistedalsmusikken – men også utallige andre institusjoner i byen.  I tillegg så er han jo Norges marsjkonge, han er ikke bare viktig for Halden, han er viktig for hele landet.

Arild retter på hatten, og tar plass ved Oscar Borgs gravstøtte, Øivind Jørstad på den andre siden. Øivind spiller en liten fanfare.

Arild holder en liten tale.

– Med denne fine fanfaren av Øivind åpner vi en liten markering av Oscar Borgs, sier Arild. 170 år! Vi som er medlemmer av Tistedalsmusikken er stolte av at vi har spilt hans musikk gjennom alle år. Vi har spilt utallige Borg-marsjer og musikk som han har komponert. Alle i Tistedalsmusikken, og alle i korps-Norge, er takknemlige for det han har gitt oss.

Arild holder en liten tale for Oscar Borg.

En liten blomst ble lagt ned i anledningen marsj-kongens 170-årsdag.

Så spiller Arild Gud Signe Noregs land av Oscar Borg.

Gratulerer med dagen til Oscar Borg!

Her kan du lese mer om Oscar Borg.

Kommentarer

kommentarer