Maren og Eivinds julekonsert

Søndag 27. november inviterer Maren Eikli Hiorth og kjæresten Eivind Nyberg Sagli til akustisk julekonsert i den nye konsertsalen på Halden videregående med sin nydannede pop-duo Eikli og Sagli.

Teaterpedagog, skuespiller, regissør og musiker Maren Eikli Hiorth er kjent for mange haldensere fra før. Ikke bare har hun undervist på Halden Teaterskole i flere omganger, men hun jobber jo som lærer på Halden videregående også. Etter å ha pendlet mellom Oslo og Halden i flere år, har hun nå kjøpt leilighet her i byen.

– Det er veldig deilig å lande her nå, forteller hun. Halden er jo en kjempefin by!

Kjæresten Eivind Nyberg Sagli er haldenser, men bosatt i Lillestrøm i dag. Morens slekt er fra byen, og Eivind tilbragte de første elleve årene sine i Halden. Men mange kjenner ham kanskje igjen fra TV-skjermen!

– Jeg har sunget siden jeg var liten, forteller Eivind, og jeg har sunget profesjonelt siden jeg var seksten. Da var jeg med i Idol, og så var jeg med i X-Faktor etterpå. Så jeg har hatt to runder med Jan Fredrik Karlsen, og han er like skummel ennå.

– Og så kan jeg som stolt kjæreste nevne at han kom på femte plass i X-Faktor, skyter Maren inn.

Maren og Eivind. Foto: privat.

Eivind har valgt osteopati som karrierevei, men har også fullført en bachelorgrad i lyd- og musikkproduksjon. Den kommer godt med når Eivind vil lage musikk, og det gjør han rett som det er. Noen ganger sammen med Maren.

– Det er veldig koselig, sier Maren, og det er en fin hobby å ha sammen. Og nå skal vi altså teste ut hvordan det funker å holde konsert sammen, det gleder vi oss veldig til.

Søndag 27. november, den første adventsøndagen, rigger Maren og Eivind seg til i den nye, flotte, akustiske konsertsalen på MDD på Porsnes for å synge oss inn i julestemningen.

Hva står på repertoaret da?

– Det blir mye forskjellig, forteller Eivind, vi skal synge alt fra Bieber til Bublé. Og så blir det en låt av Astrid S.

– Og en Joni Mitchell-låt, legger Maren til. Og så har vi faktisk tenkt til å fremføre en originallåt, en låt som jeg har laget og gitt ut. Og så blir det kanskje en overraskelse på slutten!

Eivind er akkompagnatør for kvelden.

– Jeg spiller gitar, forteller Eivind, og skal akkompagnere det hele. Men Maren skal også spille piano på noen av låtene. Og så utgjør hun rytmeseksjonen.

Eivind og Maren er i full gang med øving inn mot konserten, og er veldig glade for at de får teste ut de nye lokalene på Porsnes.

– Akustikken der er helt fabelaktig, forteller Maren, og det er utrolig morsomt å få lov til å spille den aller første konserten der!

Det ligger an til en hyggelig førjulsaften dette her folkens!

Vil du se Eikli og Sagli på Porsnes søndag 27. desember?

Billetter finner du her!

Kommentarer

kommentarer