Mange vil ha pipebrød med soft-is

De siste dagene har det vært jevnt tilsig av båter til indre havn i Halden. Det hele toppet seg på lørdag med et stort antall båter i havna, sol fra skyfri himmel og tusenvis av besøkende til Mat- og Havnefestivalen. 

Værgudene viste seg fra sin aller beste side fra lørdag formiddag, og det er ingen tvil om at rockerne som vanligvis er på Tons of Rock også fant veien til festivalen i sentrum. Det var en salig blanding av svartkledde rockere, barnefamilier, tenåringer på vift og eldre.

For et par år siden ble det gjort om fra trebåtfestivalen til havnefestivalen, og det grepet var veldig synlig i dag. I havna ligger det i all hovedsak plastbåter og langs kaia er det mange forskjellige utstillere.

Ytterst på kaia, ved dieslebrygga, har det samlet seg en kø av barn. Ved brygga ligger den vesle båten Elias.
– Vi har fått motorhavari så det blir ikke noe kjøring akkurat nå. Men ungene får selvfølgelig lov til å gå om bord i Elias, og for de fleste av dem er det det viktigste, forteller NAVN.
Redningsselskapet hadde også med seg en stor redningskøyte som det var mulig for publikum å besøke.

13524029_10153711160785872_2132650278_o

Ved Tollboden og Torget er det utstillere på lang lang rekke. Det er mange boder med klær, leker, panfløyter og lakris, en lang rekke med boder fra det internasjonale markedet og noen boder med lokalmat som spekeskinke, honning og vafler.
En av de som er ferske på festival i Halden er Pipebrød.
– Vi selger softis med pipebrød. Pipebrødet er opprinnelig fra Ungarn, det smaker helt himmelsk, forklarer selgeren i vogna.
De tilbyr mange forskjellige toppinger på softisen, blant annet salte peanøtter med kirsebær og sjokoladesaus, karamellsaus eller oreodryss.
– Vi er glad for at sola skinner, det er mange som er nysgjerrige på pipebrødet med is!

Kommentarer

kommentarer