Mange tips til helgen

Det ligger en usedvanlig begivenhetsrik helg foran oss her i Halden, og her får du oversikten over helgens aktiviteter. Du rekker ikke alt, men du kan rekke mye!

På fredag går startskuddet for Lillian Baurs Tredagers sykurs i Lillevimz lokaler i Nils Ankers gate 2. Kurset går over tre dager, og innen det hele er over skal du være i stand til å skreddersy deg en bukse som ikke detter av.

Fredag kveld blir det pomp, prakt og premiere på Fredrikshald Teater! Klokken 19.00 er timen kommet, da går premiereteppet opp for Jeppe På Berget! Forestillingen spilles også på lørdag og søndag, med to forestillinger søndag.

Samtidig med at Jeppe begynner med sitt tull og fyllerør på Fredrikshald, er det duket for Storbandsjazz med The Glenn Miller Orchestra Scandinavia på Brygga Kultursal. Jazz it up med Glenn og orkesterleder Jan Slottenäs!

Jeppe går på en fyllekule han kommer til å angre på i Jeppe på Berget på Fredrikshald Teater.

En drøy time senere er det Stor åpning av Frelsesarmeens splitter nye lokaler i Oscars gate 8. Army Gospel åpner festen med sang, Sanne Kvitnes er gjesteartist. Festen på Frelsesarmeen varer tre dager til ende, det marsjeres fra Tistedal til Oscars gate på lørdag og det blir festgudstjeneste på søndag. Og så skal det spises kake naturligvis, og drikkes bøttevis med kaffe!

Army Gospel akkompagnerer åpningen av Frelsesarmeens nye lokaler i Oscars gate.

Det er bare å ta frem tyrolerhatten igjen på fredag kveld, for da inviterer Den Gamle Kaptein og hans Blåsekompani til oktoberfest på Fredriksten Festning, nærmere bestemt Fredrik IIIs hall. Curtisen serverer. Er du ikke i ompahumør? Et alternativ kan være å stikke ned på Reis og høre politisk rock fra Dig Deeper, som går på scenen med Louien klokka 20.00.

På Bryggerhuset blir det utfordringer av det intellektuelle slaget når David Aleksandersen dukker opp med spørsmålene sine og leder Quizen på Bryggerhuset fredag kveld. Ta med deg kompisene og lag et quizslag!

På lørdag kan du starte dagen med å finne et varp eller to på Loppemarked på Halden Ishall. Etter loppemarkedet kan du dra straka vegen bort til Rød Herregård og gå på Kunstutstillingen til Ari Behn, Mikael Persbrandt, Tor Heimly og Tor Rafael Raal. Sjølvaste Ari Behn er tilstede under åpningen av utstillingen klokken 12.

Klokken 15 er det avspark for hjemmekamp på Halden Stadion, lørdagens kamp går mellom Kvik og Østsiden.

Oktoberfest med Blåsekompaniet i Fredrik IIIs hall. Stemingsfullt hva? Den Gamle Kaptein og Blåsekompaniet lager fest i festhallen både fredag og lørdag.

Du kan velge mellom tre ulike konserter i Halden lørdag kveld. Nittitallsbandet Midnight Choir, med Paal Flaata i front, går på scenen på Brygga Kultursal klokken 20. Samtidig inntar Bigger Trigger scenen på Dickens i gågata. På Fredriksten festning gjør Blåsekompaniet instrumentene klare for kveld nummer to med Oktoberfest i Fredrik IIIs hall klokken 21.

Hvis du ikke rakk loppemarkedet på Ishallen på lørdag så får du enda en sjanse søndag. Det samme gjelder kunstutstillingen på Rød Herregård, som har åpent fra 12 til 16. Ari Behn kommer imidlertid ikke på søndag, så vil du treffe ham må du komme på lørdag!

Jubilerende jubilanter. Halden damekor fyller åtti år og feirer med forestilling i Brygga Kultursal på søndag klokken 18.00.

Søndag fra klokken 18.00 feirer Halden Damekor sin 80-årsdag i Kultursalen med pomp og prakt, korsang og blåsere attåt. Den Gamle Kaptein har da tatt av seg lørdagens tyrolerhatt og stiller opp for å hjelpe kordamene med feiringen.

På Siste Reis nøyer de seg ikke med bare én konsert denne helgen, de drar i gang med søndagsskoleorkester søndag kveld også: Cato Lee’s Country Combo er tilbake og klare til å gå på scenen klokka 20.00.

God gjørehelg!

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer