Mange lokale artister på Julerock

Tradisjonen tro blir det Julerock på Feelgood i romjula. På plakaten står blant annet Monne og Håvard, Maria Bakken, Håvard Dahle, Dina Billington, De Marvells og Skallebank.

Feelgood er definitivt en av byens mest sære utesteder, men det er også her vi finner de litt mer ukjente artistene og banda. På Julerocken blir det en god miks av relativt nye og ganske etablerte. Thrond Asker er primus motor bak arrangementet og det er ikke en overdrivelse å si at han gleder seg veldig.
– Julerocken har blitt en tradisjon med hovedsakelig lokale aktører. Vi har en akustisk scene og en elektrisk scene. Det blir rock, vise, jazz, country – ja, nesten all type musikk du kan tenke deg på en kveld, sier han.
– Så blir det selvfølgelig fantastisk stemning som publikum er med på å skape!

En av de som skal spille på Julerocken er Dina Billington. Mange forbinder henne med jazz og sarte toner. Hun gleder seg til å spille på Feelgood for første gang.
– Jeg gleder meg veldig til å gi et avtrykk på denne kvelden. Julerocken er en viktig tradisjon, sier hun. Hun skal fremføre sanger fra platen ”Hun som drømmer”.
– Bandet er satt sammen for anledningen og består av ekte haldensere. Vi spiller en blanding av cabaret, jazz og pop.

15628926_10154655807805056_1354416541_oFoto: Foto: Raymond Mosken

Håvard Dahle er en annen haldenser som gleder seg til Julerocken.
– Vi skal spille en slags country-konsert med mye hjertesorg, fengsel og drikking som tema, forteller han. Han har med seg Ole Markus Engmo på bass og Jørgen Nilsen på kor og seljefløyte.
– Publikum bør forvente skjorter med broderinger og sorgfulle Nashville-toner!

Maria Bakken skal også stå på scenen på Julerocken. På spørsmålet om hva hun skal spille svarer hun at det blir en miks av egne låter og egne versjoner av andres låter. Vi utfordrer henne på hvilken sjanger musikken hennes befinner seg i.
– Litt vanskelig å sette det i «bås». Det kommer vel an på øret til de som hører hvor de vil plassere meg sjangermessig. Men jeg er i singer/songwriter-kategorien og jeg skriver tekster på både engelsk og norsk.

Dakari er et Halden-band bestående av Aleksander Hauge, Eimund Aadahl, Richard Ottosson og Thormas Mathisen. De sier selv de spiller en blanding av kaotisk hardcore og melodiøs punk. Det er mange år siden de spilte på en konsert sist.
– For de av dere som kjenner oss har alltid Fernet vært ensbetyende med kilden til inspirasjon. Nettopp slik skulle det bli denne gangen også. Etter at vi hadde drukket et par flasker en høstkveld for noen måneder siden kom det opp for oss at vi ville spille en ny konsert. Julen er tiden hvor alle kommer sammen så vi tenkte at Julerocken i Halden er en perfekt mulighet for vår oppstandelse, forklarer de. De lover låter «fra før Bieber ble født» i en mye fetere innpakning enn de noensinne har gjort.

– Glem for all del ikke Fernetflaska! Dette kommer til å bli en kveld med en ekstremt mye nostalgi og energi!

Det siste bandet som skal gå på scenen på Julerocken er Oslo-baserte Skallebank. De spiller punk og har vært på Feelgood tidligere. Det fristet til gjentagelse.
– Vi gleder oss til å spille på Feelgood igjen og servere fengende rockelåter på norsk med en liten punk-vri i seg til publikum. Vi spiller låter som er enkle å synge med på, sier vokalist Tommy Sølversen.
Asle Tanken skrev om Skallebank på Deichmanske Musikkblogg:
«Det som gleder en gammel Oslo-rocker er at Skallebank høres ut som Jokke og Raga Rockers spilt gjennom et punkfilter. Et røft og organisk lydbilde som sammen med den Michael Krohn-aktige vokalen bare funker. Det at de i løpet av kvelden spiller både Raga Rockers med «Slave» og Sex Pistols med «Anarchy in the UK» gir bare det lille ekstra singalong-elementet som spriter opp stemninga enda mer».

skjermbilde-2016-12-19-kl-21-37-59

Hele programmet for Julerock 25.desember på Feelgood: 

Lille Scene
Monne og Håvard
Malin & Big
Maria Bakken
Håvard Dahle
66,6 Red Faces

Store scene
Dina Billington
Halden Electric
Rævhøl
De Marvells
Dakari
Skallebank

Kommentarer

kommentarer