Manfred Mann’s Earth Band til kultursalen

Torsdag kveld kommer selveste Manfred Mann’s Earth Band til Brygga kultursal! 

Husker du Blinded by the Light? Det er Manfred Mann’s Earth Band det. Anno 1976.

Manfred Manns første band ble dannet i 1962, og det bandet het ganske enkelt Manfred Mann. Bandet står bak flere 60-tallshits de fleste av oss har hørt, som for eksempel Do Wah Diddy Diddy og Sha La La, og Pretty Flamingo. Manfred Mann ble oppløst i 1969, bare for å bli avløst av det eksperimentelle jazzrock-bandet Manfred Mann Chapter Three, som igjen ble avløst av progrock-konseptet Manfred Mann’s Earth Band i 1971. Sistnevnte har holdt koken helt siden 70-tallet, og står bak singelhiter som Springsteen-coverlåta Blinded by the light, og Davy’s on the Road Again.

Fra den spede starten i 1972 og frem til 2005 ga Manfred Mann’s Earth Band ut 21 plater, inkludert livealbum og samlealbum. Etter 2005 har det ikke kommet noen nye plater. I dag består bandet av Manfred Mann selv, på vokal og keyboard, Mick Rogers på gitar og vokal, Robert Hart på lokal, Jimmy Copley på trommer og perk og Steve Kinch på bass.

Etter 43 år som band (!) er Manfred Mann’s Earth Band fremdeles ute og turnerer, og det neste året reiser de på kryss og tvers i Europa for å spille. På torsdag kommer de altså hit til Halden og Brygga kultursal. Det er billetter igjen, men her er det bare å raska på for salkartet begynner å nærme seg helgrått!

Billetter finner du her. 

 

 

Kommentarer

kommentarer