– Man må få huden sin til å fungere

Annonse: For 41 år siden startet Elinor Bull-Hansen Minor Hud og Fotpleie i Halden. Hun er hud terapeut og autorisert fotpleier. Hun har sett hvordan hud- og fotpleiebransjen har utviklet seg og mener det er viktigere enn noensinne å være bevisst på hvordan man behandler kroppen sin.

Da Elinor startet salongen sin holdt hun til i Busterudgata. Etter det har hun vært innom både Festningsgata og Kirkebakken og har drevet salongen i Borgergata siden 1994 og frem til nå.
– Jeg var faktisk den første som startet med hud- og fotpleie i Halden. Motivasjonen min for å begynne med dette var at jeg selv hadde et hud problem som jeg ønsket å finne ut av. Det har vært mange spennende år i en bransje som utvikler seg fort, og jeg er klar for mange år til, forteller hun.

Førsteinntrykket av Elinor er at hun er en dame med enorm fagkunnskap. Det vises også gjennom alle plakettene og diplomene som pryder veggene i resepsjonen. Denne damen er ikke redd for å skaffe seg ny kunnskap, stille de utfordrene spørsmålene eller komme med gode råd og tips.
– Kort fortalt så tilbyr jeg hudpleie, fotpleie, hårfjerning, napp og farge av bryn. Helt sentralt i arbeidet mitt står økologisk helhetstenkende hudpleie. Jeg har snakket om parabener i mange år, og nå snakker plutselig alle om det. Men alt pratet om giftstoffer i kremer, oljer og andre produkter vi bruker på kroppen er et område som krever konstant oppmerksomhet.

img_5810

Produktene som brukes hos Minor Hud- og Fotpleie er fra Dr. Hauscka.
Bakgrunnen for at produktene ble utarbeidet var at det var så mange forstyrrelser i kvinnekroppen. De forsket på bakgrunnen og en av årsakene de fant var innholdet i en leppestift. Da startet arbeidet med å produsere egne produkter.
– I dag kan vi tilby en rekke gode produkter som ansiktskrem, badeoljer, kroppskrem og sminke forklarer Elinor. Hun snakker seg varm om filosofien til Dr. Hauscka med at produktene skal være basert på og inneholde naturlige ingredienser. Neste år har Dr. Hauscka vært 50 år på markedet.
– Produktene jeg bruker skal være fri for giftstoffer. Det er trist å se hvor vanlig det har blitt for mange å sprøyte giftstoffer inn i huden for å rette ut en naturlig rynke i pannen.

img_5812

– Det er individuelt hva slags behandling man trenger. Men jeg tilbyr flere forskjellige slik at alle finner noe som passer sine behov forteller hun. Hun snakker gjerne hvor viktig det er å rense huden. Dette gjelder både kvinner og menn som bruker sminke.
– Hvis du skal sminke deg må du ha et rent grunnlag. Hvis du legger sminke på nuppete hud ser huden bare verre ut. Så jeg veileder gjerne om sminke, produkter og farger. Vi voksne må være mer nøye med farger og konsistenser.

Hvor flinke er haldenserne til å ta vare på føttene sine?
– Mange er flinke, men det er viktig at folk forstår at god fot helse henger tett sammen med generelt god helse. Jeg behandler og hjelper til med blant annet hard hud, tykke negler og liktorner forklarer Elinor. Vi spør henne om hun har et tips for fotbad.
– Bruk for all del ikke grønnsåpe! Den har helt feil ph i forhold til hudens ph, slik at grønnsåpen rett og slett vil vaske huden for ren, og da blir den tørr. Jeg anbefaler gjerne badekonsentrat fra Dr. Hauscka til å ha i vannet.

img_5814

Elinor prater gjerne om helheten som er viktig for kroppens ph med sine kunder.
– Det er særlig tre områder. Det er det mentale, det er bevegelse og det er mat. Det er viktig at folk forstår at ting henger sammen sier hun.

Det samme tenker hun om hudpleie – det indre speiler det ytre.
– Man må få huden sin til å fungere. Man skal ikke gjøre om på hudens funksjoner og dens oppgaver. Det er derfor det er veldig viktig at man er bevisst på hva man smører på huden eller putter inn i kroppen.

Selv om Elinor har drevet i flere titalls år er hun alltid spent på hva fremtiden for hud- og fotpleiebransjen bringer. Hun opplever haldenserne som flinke til å ta vare på huden sin, og at mange er flinke til å oppsøke fagkompetanse når det trengs.
– Det er stort sett jevnt med kunder hele året, men jeg opplever selvfølgelig at noen flere vil ta ekstra vare på huden sin før jul eller før sommeren. Før sommeren er det også ekstra mange som kommer innom for å få hjelp til hår fjerning.

Det nærmer seg jul og Elinor tipser gjerne om at hun selger gavekort.
– Et gavekort på en behandling hos meg vil garantert glede mottakeren. Da kan vedkommende selv velge hva slags behandling man ønsker.

Vil du vite mer om Minor Hud og Fotpleie, så kan du se på facebooksiden eller nettsiden.

Artikkelen er annonsørinnhold for Minor Hud og Fotpleie. 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer