Det regner sidelengs, det regner oppover. Ute på et jorde på Rokke står Sindre Lindhaugen, Andreas Buckholm og Krister Strudahl. Nesten hele The Mallrats. Gjennomvåte. Der ute i striregnet på det leirete jordet står det også et trommesett, og et gammalt uthula orgel. Nå skal The MallRats spille inn musikkvideo.

Dere er gærne, det pøsregner jo!

– Ja, vi håpa det skulle bli sånn vær som det her, sier Sindre Lindhaugen fornøyd og ser opp mot det tunge skylaget. Jeg håper det ikke lysner før vi får starta å filme.

Det gjaller et skudd over jordene.

– Det er hjortejakt, forklarer Sindre. Og i sta var det et rådyr her, og en hest. Det har vært skikkelig safari her i dag.

Ved grusveien langs jordet står en kassebil og med en presenning festa til taket. «Back stage». Der får jeg en kaffe. Gutta venter bare på trommisen, og en dinosaur, så er det klart til innspilling av musikkvideo.

Vått, kaldt og blåsete på Rokke.
Back stage.

Debutplata til The MallRats er ferdig innspilt, og har gått i trykken.

– Vi slipper plata i starten av 2021, forteller Andreas. Vi har sluppet en låt i måneden i hele 2020, og så kommer plata fysisk til slutt på nyåret.

The MallRats spiller poprock.

Fortell mer om hva dere spiller

– Du har jo haldenrocken i bakgrunnen, sier Sindre, som vi har vokst opp med.

– Ja, alt det ligger under, istemmer Andreas. Men i tillegg har vi inspirasjon fra Abba. Springsteen. Det er ikke så mange som spiller rock i den sjangeren vi har landa på, for mange blir det kleint å spille dette og mene det. Vi går all inn, uten ironisk distanse.

Sindre nikker.

The MallRats speller poprock.

I tekstene er det temaer som for eksempel ubesvart eller håpløs kjærlighet. Eller følelser generelt.

– Folk har sunget kjærlighetslåter i alle år, sier Andreas, men kjærlighetslåter tåler verden mange av. Det er jo ingen som har kommet opp med noen løsninger på problemene rundt kjærlighet, så temaet er faktisk evig. Men inni tekstene finner du også noen gamle fyllahistorier. Plutselig kommer man på en historie fra mange år tilbake, og tenker: Det her må bli en sang.

The MallRats begynte å spille sammen i fjor. Men de har allerede jobba seg opp en liten katalog på Spotify. Nå er altså plata i trykken, og vinylen på vei. Men det stopper ikke der.

– Nå er vi klare for å lage plate nummer to, sier Andreas, vi har faktisk fjorten- femten låter klare til en ny plate.

Har dere skrivekløe?

– Vi har mye å melde, sier Andreas.

Hvem lager musikk og tekst?

– Andreas skriver det meste av musikken, sier Sindre. Jeg lager noen riff innimellom, det kan jeg finne på å sende til han.

– Jeg sitter hjemme med kaffen og skriver litt hver morgen, forteller Andreas, for å trene opp skrivinga. Plutselig kommer det noe som skiller seg ut. Da tar jeg det med til gutta. Det kan være alt fra at jeg har en ferdig låt i hue, til at jeg kommer med en idé som vi jobber frem til en låt i fellesskap.

Det blåser ganske kraftig, backstageområdet er i ferd med å blåse bort. Dress og andre kostymer av ulik art henger klar i kassebilen.

Englevinger?

– Ja, haha, en av oss skal ha på dem der, sier Andreas. Men det blir kaldt. Og vått. Vi venter så lenge vi kan før vi skifter.

For å feire plateslipp inviterer MallRats til Vannvogna lørdag 19. desember. Da skal de spille hele plata si for haldenserne. Endelig.

– Det blir gøy, sier Andreas. Vi har ikke spilt så mye av det her live.

The MallRats har kommet for å bli.

– Vi kan nok ikke slutte å spille noen gang, sier Andreas, vi må bare fortsette. Det er så moro.

Det lysner over jordet på Rokke.

– Faen, sier Sindre. Det må ikke slutte å regne!

Ingen fare. Det pøser snart ned igjen. Og nå har dinosauren kommet, og kameramannen. Så da skal det filmes. Sånn ble videoen:

Og så må du sette av lørdag 19. desember da. Da kan du gå på konsert på Vannvogna. Med The MallRats.

Billetter til konserten finner du her!

The MallRats er: Sindre Lindhaugen på gitar, Krister Strudahl på tangenter, Andreas Buckholm på bass og Marius Andreassen på trommer.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer