Magnus Berg er årets Østfoldtalent

Den 20 år gamle bluesgitaristen Magnus Berg fra Skiptvet fikk onsdag utmerkelsen Østfoldtalentet.

– Dette er svært gledelig og overraskende, sier Berg etter å ha fått det synlige beviset på at han er årets Østfoldtalent.

Utmerkelsen fikk han ved starten av Østfoldkonferansens andre dag. Berg tror det kan åpne nye dører i en allerede innholdsrik karriere.
– Dette kommer til  hjelpe mye, sier han.

– Har satt Østfold på kartet 

Berg har, sin unge alder til tross, i en årrekke markert seg som en bluesgitarist i ypperste klasse, både i Norge og utlandet.

– Vinneren av årets Østfoldtalent har, tross sin unge alder, allerede satt seg selv og Østfold på kartet gjennom flere år. Som utøvende scenepersonlighet og musiker har han høstet oppmerksomhet fra store norske artister som har gått i gamle helters fotspor før han, og ble i september 2015 kåret til beste nykommer/debutant av leserne av amerikanske Blues Blast Magazine. Gjennom turneoversikten på nettsidene hans får vi et synlig bevis på at vi har å gjøre med en hardtarbeidende artist. Hans tredje album slippes i år, het i begrunnelsen som juryformann Lars Pedersen Due presenterte onsdag morgen.

Prisen er på 50.000 kroner og deles ut av Østfold fylkeskommune til enkeltpersoner, grupper eller lag i alderen 16 til 25 år.

Andre gang prisen deles ut

For Østfoldtalentet 2017 har det kommet inn tilsammen 67 søknader og nominasjoner.

-Utvelgelseskomiteen har vært gjennom en svært krevende øvelse som til slutt munnet ut i 5 nominerte, der alle ville vært verdige vinnere av stipendet, uttaler juryen videre.

 

De 5 nominerte har vært:

Kristin Hammerseth, 24 år og fløytist fra Sarpsborg

Sanne Caroline Kvitnes, 21 år og skuespiller fra Halden

Abaris Aerial, nysirkuskompani fra Fredrikstad

Magnus Berg, 20 pr og gitarist, låtskriver og produsent fra Skiptvedt

Emil Havold Næshagen, 24 år og operasanger fra Råde

Det er andre gang Østfoldtalentet deles ut. I fjor vant skuespiller Patrik Stenseth fra Sarpsborg

Kommentarer

kommentarer