Magnetic ute på vinyl

Høsten 2020 slapp Lucky Malice sin fjerde plate: Magnetic. Nå er plata å få kjøpt på vinyl!

Lucky Malice er en trio som har vært aktive som band siden 2004, så hadde vi vært en person kunne vi tatt lappen, kjøpt øl og stemt ved valg i år, sier Linda Elise Haug i Lucky Malice. –Vi har sakte men sikkert jobba oss fra «jentebandrommet» på Rockehuset via øver’n Bobhuset ut på store og små scener i Norge og Europa.

Lucky Malice har fire skiver å vise til i katalogen, hør dem på Spotify:

– Akkurat nå er vi egentlig der vi alltid har vært, forteller Linda, vi spiller sammen fordi det er gøy og fordi vi koser oss sammen, og så er vi så heldige at folk syns det er gøy å være på konsert med oss også, så da er alt bare velstand. De siste to åra fikk vi oss en kraftig konsertbrems som alle andre, men vi spiller fortsatt jevnt og trutt.

Hva er planene fremover?

– Nå frem til jul skal vi først og fremst fokusere på å være kreative på øvern og øve opp gamle perler fra arkivet, men vi tenker å feire skiva med en lyttefest på Reis i nærmeste fremtid, vi må bare lande dato. I tillegg så håper vi å få til en konsert i Halden og en i Oslo. Etter jul er vi klare for nye eventyr, så vi håper vi får booka noe gøy! 

Coverbildet på Magnetic.

Magnetic ble spilt inn i Aber studio i mai 2020 med Simen Følstad Nilsen bak spakene. Vinylen lot imidlertid vente på seg.

– Simen har miksa og Hans Uhre har mastret, forteller Linda. Vi ga ut plata digitalt i 2021, men pga vinylmangel i Europa, samt at et samarbeid med et annet plateselskap falt igjennom, har vi altså ikke fått gitt den ut fysisk før nå. Et finfint samarbeid med Robert Dyrnes i Fücking North Pole Records og vårt plateselskap Tonehjulet Kräftpest har båret frem denne nydelige vinylen som vi er veldig stolt av! 

Her i byen får man kjøpt plata ved å skrive en mail til oss eller kontakte oss på Facebook. Vi selger også plater på Tonehjulet Kräftpest sin bandcamp. Ronny kommer også til å ha den i hylla si i platebutikken sin håper vi.

Her kan du lese mer om Magnetic og noen av låtene fra Lindas egen penn: 

«Albumtittelen Magnetic er ikke bare navnet på en av låtene på plata. Vi liker at tittelen skal gjenspeile de ulike temaene i låtene på plata, sånn som på Homme Fatale (2012), der alle låtene handlet om situasjoner, interaksjoner og episoder i møte med menn. Misfit (2017) var en skive med låter som gjenspeilet våre opplevelser av å være annerledes, utafor og motstrøms. En fellesnevner for låtene på vår ferskeste utgivelse er tiltrekningskraft. Hva er det som trekker oss til noe? Engasjement, kjærlighet, lidenskap og interesse. Små og store ting som har magnetisk kraft.

Om låtene:

Magnetic

Tittelsporet «Magnetic» er en før-det-kanskje-blir – kjærlighetslåt, om den befriende og ustabile perioden før man setter rammer og merkelapper på en relasjon. Den tiden da man vil henge med en person hele tiden, fordi det mennesket gjør at det kiler i magen og lykkebobler bruser. Du håper at personen tenker det samme om deg, men du er ikke helt sikker, og nettopp det gjør det så ekstra spennende.

Resistance

«Resistance» er vårt forsøk på å lage et feministisk anthem. Dette er en låt vi håper mange vil høre på i anledning 8.mars, og guffe anlegget på max styrke. Dette er en låt som skal ruste oss opp i kampen mot at menneskerettighetene våre blir plukka fra oss, litt etter litt. En låt som hyller heltinner og helter i historiens kvinnekamp, og den triste ironien i at vi fortsatt kjemper mange av de samme kampene om og om igjen. Vi vil aldri gi oss og sammen er vi sterkere!

Revolt

Denne sangen er en rett frem anti-nazi låt. I Halden er det en nynazist som henger opp propaganda fra Den nordiske motstandsbevegelsen. Han, og hans meningsfeller, har provosert oss mye, og nynazister er noe av det verste vi vet. Denne låta beskriver hvor lite vi aksepterer hans handlinger og meninger, og at vi må stå sammen mot nazisme, fascisme og rasisme. Ingen nazister i våre gater!

For et herlig liv

«For et herlig liv» er en suggererende punklåt om hvordan man i angst og traumer lengter etter å bedøve og slå av det vonde, hvorpå rus kan bli en vei til befrielse fra alt. Flere har spurt om denne låta er inspirert av Joakim Nilsen, og det er den nok ubevisst. Det er vanskelig å skrive en norskspråklig punklåt om rusmisbruk og angst uten å bli sammenlignet med han. En skål til Jokke, som døde for 20 år siden i år. Det er en ære om denne låta minner om noe han har laget.

Your worst enemy

Noen mennesker tør ikke å vise hvem de egentlig er. Denne sangen handler om et menneske som har mistet seg selv, og er ulykkelig. Hen har blitt såret. I frykt for å bli såret igjen bærer personen en rustning som hindrer andre å komme innpå og finne ut hvem hen egentlig er. Personen legger mye innsats i at alt skal fremstå perfekt utad. I et samfunn der utseende og materialistiske ting bestemmer verdien av et menneske, er det vanskelig for mange å finne riktig fokus i livet. Depresjon kan ramme alle, selv de som virker som om de har alt og lever fullkomne liv. Psykisk helse er noe som det fortsatt ikke er nok åpenhet rundt, og som stadig ikke har et godt nok helsevern.

Brash Bastard

Denne låta handler om dickpics. Vi syns det er lættis at menn tror vi er interessert i å få bilder og videoer av kuk. Jævlig spesielt. Det er det bare å slutte med.

Pleasant Pillow

I verden anno 2020 er Kardashians er dronninger, Trump gjort til konge, og målet til folk flest er å tjene mest mulig penger på å gjøre minst mulig. Det er skakkkjørt. For mens noen kan ha lørdag hele uka og «realisere» seg selv, må noen andre ta drittjobbene. »

Kommentarer

kommentarer