Magisk på Fredriksten

Fredriksten Musikkfestuke er godt igang, og både lørdag og søndag har det vært vandreteater på Fredriksten festning. Teateret spilles av ensemblet  ”Double Edge Theatre”.  Publikum fikk oppleve en magisk vandring gjennom gresk mytologi; ”The Odyssey” og fortellingen fra tusen og en natt ”Shahrazad”.


En uforbeholden suksess
Østfold Kulturutvikling/Scenekunst Østfold er arrangør av musikkfestuken sammen med Opera Østfold og Det Norske Blåseensemble. 
Det er Scenekunst Østfold som har hatt ansvaret for vandreteateret og teaterkompaniet fra USA som har bodd på festningen i snart en måned.
– Begge forestillingene på Fredriksten var sluttsolgte, så dette kan vi kalle en uforbeholden suksess, forteller Christer Lundem fra Østfold Kulturutvikling. IMG_3997

Oppdaget festningen på nytt
Marita Valentin Jacobsen er en av haldenserne som lot seg friste til en rundtur i festningen sammen med Double Edge Theatre på lørdagens forestilling.
– Vandreteateret var en fantastisk fin opplevelse. Selve stykket var morsomt og gripende, det var topp skuespillere som imponerte og det var spennende å se hvordan de brukte festningen som arena. Vi både gikk og var inne på steder jeg aldri har vært før, det var som å oppdage festningen på nytt, forteller hun entusiastisk.
Jacobsen gleder seg over et spennende program på musikkfestuka, og håper hun får med seg så mye som mulig.
– På mandag er det elever fra drama på Risum vgs på Bryggerhuset syd. Dit har jeg tenkt meg, sier hun.

IMG_4011

Flere ess i ermet
Lundem fra Østfold Kulturutvikling minner om at Double Edge Theatre har enda en forestilling under musikkfestuka.
– 12. og 13.juni spiller de “The Grand Parade” (of the 20th century) i Brygga Kultursal. Forestillingen illustrerer det forrige århundrets mest ikoniske øyeblikk. Du kan regne med å oppleve, poesi, akrobatikk og vakre og engasjerende scener, sier han.
Etter helgens suksess med vandreteateret er det nærliggende å tro at flere vil oppleve mer med dette teaterkompaniet, så han anbefaler alle å handle billetter raskt.
– Bli med på et amerikansk eventyr i lille Halden, oppfordrer han avslutningsvis.

Kommentarer

kommentarer