Magic Moments of Burt Bacharach

Hva har verdensstjernene Marlene Dietrich, The Carpenters, Aretha Franklin, Tom Jones, Frank Sinatra, Dianne Warwick og mange flere til felles? De har alle fremført hits skrevet av Burt Bacharach; en legende når vi snakker om populærmusikk de siste 60 årene. Ja, man kan driste seg til å påstå at nesten alle mennesker verden over kan nynne  minst én Bacharach-sang.

Torsdag 1.september kan du sammen med, Jule Dahle Aagård, Rigmor Gustavsson og Det Norske Blåseensemble oppleve Bacharachs største hits i Brygga Kultursal.

Allsidig hitmaker
Komponisten, pianisten og kapellmesteren Burt ble født i Kansas City i 1928 og vokste opp i New York. Som barn fikk han timer i klassisk piano – noe han mislikte sterkt. Og som ungdom hadde han for lengst tapt sitt hjerte til jazzens univers. Med falsk legitimasjon kom han seg innenfor dørene på jazzklubber på 52nd Street, og Dizzie Gillespie og Charlie Parker ble dermed hans tidligste musikalske influenser. Mistrivselen på pianokrakken til tross ble det nettopp der han komponerte imponerende 52 Top 40 hits gjennom årene. Blant disse kan nevnes Arthurs theme, What the world needs now, That’s what friends are for, On my own, What’ new pussycat, Alfie og I’ll never fall in love again.

Selv om Bacharachs komposisjoner er langt mer komplekse enn typisk popmusikk, uttrykker han overraskelse over at jazzmusikere verden over finner inspirasjon i hans musikk. – Jeg har mange ganger følt at mine låter er for restriktive for jazz-artister, sier Burt selv.

Stjernespekket hyllest til legenden
Under Tarjei Grimsbys musikalske ledelse, hyller Det Norske Blåseensemble legenden med Magic Moments of Burt Bacharach, og inviterer deg til en magisk aften. Flankert av Norges souldronning Julie Dahle Aagård og den svenske jazzvirtuosen Rigmor Gustavsson, vil de forføre deg i en vidunderlig reise gjennom Bacharachs imponerende musikk-katalog.

Medvirkende:

Julie Dahle Aagård
Julie Dahle Aagård er utdannet sangpedagog ved jazzlinjen (NTNU) og har en rekke solide forestillinger, show og albumutgivelser på merittlisten. Albumet Stompin’ feet (2009) ble møtt med jubel blant kritikere og i musikkmiljøer, og førte med seg Spellemannsnominasjon i klassen Årets Kvinnelige Artist i 2009.

En nydelig kombinasjon av soul og jazz har alltid vært Julies varemerke, anført av hennes særegne og lekne klang. Med sin seneste utgivelse Lauvet (2015), viser hun at hun på mesterlig vis også behersker roots-, folk- og bluesmusikken – og det på flatangerdialekt.

Pressebilde Julie blå

Rigmor Gustavsson
Rigmor Gustavsson er jazzsangerinnen med ett bein i Värmland og ett i Stockholm – og med verden som scene. Hun er utdannet jazzmusiker ved The New York School for Jazz and Contemporary Music, og i 1996 kom debutplaten In the light of day. Siden da har hun utgitt ytterligere 8 album og skapt evige inntrykk, blant annet for sine tolkninger av Burt Bacharachs musikk. Hyllest-albumet Close to you (2004) solgte til gull – som det første jazzalbumet  siden Monica Zetterlunds Varsamt i 1991.

Rigmor har mottatt en lang rekke stipendier, utmerkelser og priser for sin musikk, og i 2013 ble hun tildelt den mest prestisjefylte svenske jazzprisen av de alle: Kungliga Musikaliska Akademins Jazzpris.

bild5_Fotograf_Andreas_Lundberg

Tarjei Grimsby (kapellmester)
Tarjei W. Grimsby er en av våre egne musikere, han er til daglig fast ansatt som trombonist i orkesteret.  Han er en allsidig trombonist med sitt  virke innen klassisk og jazz. I tillegg til jobben hos Det Norske Blåseensemble er han også aktiv som frilanser innenfor teater, studio og TV. Han har vært fast i blåserekken til det norske rockebandet Bigbang og i orkesteret i TV 2-programmet Skal vi danse. Grimsby er mye brukt som solist og har i senere tid også jobbet mye som dirigent. Han ble i 2016 som første trombonist i Skandinavia, artist for det prestisjetunge trombonemerket Rath.

MMBB_halden1

Artikkelen er betalt av  Det Norske Blåseensemble.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer