Må si nei til store konferanser

Thon Hotel Halden må stadig si nei til å ha konferanser i Brygga Kultursal. Bakgrunnen er at Det Norske Blåseensemble har fortrinnsrett til å bruke lokalene til øvelser.

Hotelldirektør Tom Erik Sandberg er frustrert over situasjonen, og har sett seg nødt til å kontakte kommunen.
– Vi er i en konkurransesituasjon der det er god kapasitet i konferansemarkedet. Før var det normalt at konferanser ble booket mange måneder i forveien, nå er det veldig mange som kontakter oss bare uker før arrangementet skal avholdes, forteller han.
Han vil gjerne bruke Brygga Kultursal i langt større grad enn det de har mulighet til i dag.
– Potensialet for mer aktivitet og større omsetning i kultursalen er langt høyere enn hva som tas ut i dag.

image1

Det er skrevet en samarbeidsavtale mellom Brygga Kultursal, Thon Hotel Halden og Det Norske Blåseensemble (DNBE). I den avtalen gis DNBE fortrinnsrett til kultursalen med utgangspunkt i sin faste øvings-og spilleplan.
Sandberg har tidligere meldt fra om at hotellet ønsker å bruke kultursalen mer og trenger større fleksibilitet fra DNBE.
– Vi har eksempler på datoer hvor vi har hatt forespørsel på en stor konferanse, men fått nei til å bruke Brygga på grunn av at DNBE skal øve. Men når dagen kommer, så bruker de ikke salen likevel og den står der tom.
I henvendelsen til kommunen har Sandberg lagt ved et eksempel på tapt omsetning ved en konferanse på 150 personer.
– Dette er høyst reelt, og viser konsekvensene av den avtalen vi har i dag.
En ting er at vi mister omsetning på nesten 300 000,-, men det får også ringvirkninger. Våre konferansegjester bruker ofte spisestedene i festningen, vi betaler husleie til Brygga Kultursal og det er andre aktører i byen vi bruker til aktiviteter, forteller han.
– Halden har omtrent mistet muligheten til å huse store konferanser på grunn av at salen er opptatt store deler av året til øvelser med DNBE. Det er for lite fleksibilitet i avtalen.

Stein Wilhelmsen, Enhetsleder for kultur, ønsker ikke å kommentere saken, men sier at han er kjent med problemstillingen.
Geir Rebbestad, administrerende direktør i DNBE, ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer