Luftens akrobater

Sannelig er ikke luften full av yre tobeninger – nå om dagen! Et kostelig syn. Jeg hører folk si: Jeg har ikke sett noen svarttrost iår! Skrøpelig, da! Kom til Os, her har vi svarttrost. Det er en særdeles vakker fugl – med sitt klare sorte uttrykk og vakkert gult nebb. Jeg synes trosten er en av de fineste fugler. Den er en av luftens akrobater. Da jeg var barn, elsket den gårdens ripsbusker, hvilket jeg ikke gjorde! Så vi ble fort enige!
Nå er vi midt inne i en rede-bygger-tid.  Trærne kan svaie litt i vinden. Men det affiserer ikke de ivrige fugleparene – som haster avsted gjennom luften etter passende byggematerialer. De skal ikke til Byggmakker, disse vår-flittige skapninger. De jakter på et absolutt lokalt materiale.
Vi har et par Skjærpetta på den ene siden av huset. Deres gjøren og laden er ikke til å ta feil av. En av dem skravler lenge og ivrig med meg hver morgen. Den tar feil av meg og Os-kokken. Han har hendene fulle av godtegodt og er særdeles populær. Jeg hoiter med disse trofaste skjærene, som jo hele året gjennom er til glede for såvel mennesker som Petra kattepus. Ja, det bengalske vesen siter ivrig i vinduskarmen hver dag – og gjør sine naturlige grimaser. Fugler er det morsomste som finnes! Sier Petra!
På den andre siden av huset, der har et duepar slått seg ned. Deres kurring er til lutter glede. Jeg har sett en av dem haste ivei med en ørliten kvist i nebbet. Han skulle sikkert opp til sin kjæreste, hun som uten videre former det rede eggene skal ligge i. Han har hastverk, duegutten.
Når Os-kokken har lagt ut disse forgjettede solsikkefrøene er det gledesskrik på plenen. Og så nyter disse fuglene vannboksen like meget som  frøene. Hvilken herlig tid – for dyr og mennesker! La oss nyte!

 

 

 

 


Kommentarer

kommentarer