Simba og løvene er klare for premiere

Det råder en stille og rolig stemning over den første kostymeprøven for Løvekongen Simba på Fredrikshald teater tirsdag kveld.

-Det var ikke så rolig for noen dager siden, ler Monia Berger, da var det ganske kaotisk! Men nå ser vi at ting faller på plass, det går veldig bra.

Hun står lent over miksebordet bakerst i salen og følger nøye med på det som skjer på scenen. Premieren er i morgen, og alt må på plass nå.

-Gå noen skritt bakover, ellers forsvinner dere ut av lyset, roper hun til noen av barna på scenen.

De fleste av oss kjenner historien. Den høyt elskede løvekongen Mufasa får en sønn som skal arve tronen, Simba. Men Mufasas onde bror Scar har også lyst på tronen, han lurer Mufasa i døden. Scar innbiller Simba at han er skyld i farens død, og Simba rømmer landet. Scar blir konge, og styrer landet med hard hånd. Eller labb da. Simba vokser opp blant sine nye, sorgløse venner Timon og Pumba inne i jungelen. Men fortiden innhenter Simba. En dag kommer hans barndomsvenn, løvinnen Nala, tilfeldigvis forbi. Hun forteller hvordan dyrene lider under den grusomme Scars ledelse. Simba føler seg etter hvert kallet til å kreve sin rett som tronarving.

En gnu-dans til besvær. Den snille Kong Mufasa prøver å redde Simba, mens den onde broren hans bare står og skratter. Magne Jensen er Mufasa.

Alt er tilsynelatende under kontroll på kostymeprøven tirsdag kveld, skuespillerne kan replikkene sine og vet hvor de skal stå. I kulissene er det litt mer hektisk stemning. Det knirker i gulvplanker og fnises bak kulissene, noen snubler i en ledning og andre leter etter en del av kostymet sitt.

-Vi ligger godt an, sier musikalsk ansvarlig Silje Kathinka Erichsen fra orkestergraven, det går veldig fint. Vi hadde første dag her i teateret i går, og vi er helt i rute.

Hun sitter ved keyboardet og spiller ganske alene tirsdag kveld, men på forestillingen får hun følge av både trommis, bassist og gitarist.

Musikalsk ansvarlig, Silje Kathinka Erichsen, sammen med datteren Luna på kostymeprøve tirsdag kveld. Luna er med i forestillingen.

Grusomme Scar

Han er overbevisende grusom, Jonas Borge Stafsengen, når han gestalter den onde løveonkelen til Simba, Scar. Jeg ser for meg noen barn i salen som kanskje må krype opp i mammas eller pappas fang når Jonas er på sitt skumleste.

-Det blir bra det her, sier Jonas, hvis ingen blir redde for meg nå så skjønner jeg ingen ting.

Gled dere til fantasifulle og gjennomførte kostymer på musikalen om Løvekongen Simba. Manikyren til Jonas er også imponerende. Fredrik spiller den unge Simba.

Like morsomme som Jonas er grusom er Pumba og Timon, henholdsvis Ylva Berger Nyborg og Aurora Berger Grosvold. Så mye mer bør og skal ikke røpes, men voksen-Simba må jo også nevnes også da, gosj. Kim André Henskjold Jensen i rollen som den avhoppede og desillusjonerte tronarvingen Simba, gled dere alle der ute.

Pumba (Ylva Berger Nyborg) og Timon (Aurora Berger Grosvold) er venneløse sammen i junglen.
Kim André Henskjold Jensen spiller Simba, den voksne. Simba fornekter sitt opphav og blir vegetarianer, men det holder ikke så innmari lenge.

Kor i kulissene

Plutselig høres koring, men hvor kommer det fra? Det står gjemt i kulissene, det lille koret som så vakkert backer solistene på scenen. Men så kommer de heldigvis frem en tur på scenen, og får vist seg frem litt de også. Det er ganske gåsehud alt sammen. Så det er nok bare en ting å gjøre: Kjøpe dere en billett!

Medvirkende i Løvekongen Simba på Fredrikshald teater er ca. 30 ungdommer i alderen 10-22 år, mini-veslefrikk, og de tre voksne skuespillerne som spiller voksen-Nala, voksen-Simba og Scar. Koret ledes av Mona Stenberg Thoresesn, og musikalsk leder er Silje Erichsen. Koreograf er Line Tomter.

Det musikalske musikal-teamet. Fra venstre; Lars Martin Torp (bass), Eivind Mebust (gitar), Sjefen Silje sjøl (tangenter) og Vidar Eilertsen (trommer).

Regissør og produsent for forestillingen er naturligvis sjefen sjøl, Monia Berger.

Kommentarer

kommentarer