Lørdag åpner Havna restaurant

For et år siden åpnet han Brygga Steak & Ribs. I år utvider han med enda en restaurant – Havna restaurant. Det er ingen tvil om at haldenserne er fornøyde med maten som Selim Kocu og staben hans serverer.

Det begynner å bli mange spisesteder i Halden og de knives om gjestene. Selim tar det som et kompliment at fjorårssesongen på Brygga Steak & Ribs gikk bra at han har fått muligheten til å bygge opp enda et sted fra starten av. Da Sjøbris ble til salgs i fjor høst var han ikke et sekund i tvil om hva han skulle gjøre.
– Beliggenheten er perfekt og jeg har lyst til å få opp enda et serveringskonsept her i Halden, forteller han. Vi tar en prat med han på bryggekanten torsdag formiddag og det er hektiske dager.
– Førstkommende lørdag åpner vi her på Havna Restaurant. Det har vært mange uker med oppussing, testing av ny meny og mange detaljer som skal på plass, men nå nærmer vi oss målstreken.

Totalt har de plass til omtrent 150 gjester, fordelt på inne og ute. Kjøkkenet har han investert i helt nytt utstyr i slik at det nå er lagt til rette for matproduksjon i den skalaen de ser for seg.
– Menyen vår er inspirert av Mexico og Italia i all hovedsak. Det blir spennende og tradisjonelle retter fra det meksikanske kjøkkenet og de som liker pasta og pizza kan virkelig glede seg, forklarer Selim mens han tar meg med på en omvisning på kjøkkenet. Flere fra staben er godt i gang med å finslipe rettene, smake til sauser og forberede lørdagens åpning.
– Jeg tipper vi kommer til å være omtrent ti ansatte her fremover, og så blir det helt sikkert noe variasjon ut ifra sesong. Fra og med lørdag har vi åpent hver dag fremover, så får vi se hva vi gjør når det blir kaldere til høsten.

Selim vil satse på takeaway-mat i tillegg til servering i restauranten. På den måten ønsker han å skape et grunnlag for helårsdrift på brygga.
– Jeg må tenke på flere muligheter for at vi skal kunne ha dette som arbeidsplass hele året og jeg er optimist. Service er naturligvis veldig viktig og vi jobber helhjertet med restauranten og tenker produkt og service i alle ledd.

Selim1

Han ser frem til å drive to spisesteder på brygga og gleder seg særlig til at det blir enda litt varmere i været og haldenserne begynner å spise utendørs.
– Nå har jeg bodd i Halden i to år og jeg opplever haldenserne som åpne og imøtekommende. Det var veldig hyggelig å starte Brygga Steak & Ribs i fjor og jeg håper Havna Restaurant får en minst like god mottagelse.

Hva spiser du helst selv da?
– Quesadilla, svarer han kjapt. Det er neppe tilfeldig at det er en av rettene på menyen. Han forteller at de har brukt mye tid på å komme frem til rettene på menyen.
– Vi begynte med et ganske stort utvalg og har jobbet oss ned til en meny med et godt utvalg. Jeg tror de aller fleste vil finne noe de liker og den egner seg også godt for barnefamilier, sier han. Det er interessant å se og høre hvordan han snakker om spisestedene sine, hvordan han prater med de ansatte og hvor ydmyk han fremstår. Det er ikke vanskelig å tro han når han sier at han liker svært godt det han driver med.
– Jeg håper folk vil gi Havna Restaurant en sjanse og teste oss ut. Jeg ser frem til å få tilbakemeldinger fra gjestene våre og gleder meg til det som forhåpentligvis blir en hektisk vår- og sommersesong.

Havna Restaurant åpner dørene lørdag 8. april kl. 11.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer