Living Almas første slipp

På fredag slipper haldenbandet Living Alma sin aller første EP. Anledningen blir markert med slippfest på Siste Reis!

Lokale Living Alma har spilt sammen i snart to år.

-Living Alma er et svevende og lekent indie/folk/pop-band, forteller vokalist i bandet Ingvild H. Sivertsen.

Foruten Ingvild består bandet av Jørgen Nilsen på bass, Tor Håkon Ramdal på trommer og brødrene Benjamin og Alfred Rø Haavelsrud på henholdsvis gitar og keys.

Det hele startet med en protestvise.

-Bandets spede begynnelse var et direkte resultat av forslag nr. ørten om å flytte musikk- og dramalinja fra Halden by, forteller Ingvild. Jeg og Ben laget en søt liten låt for å protestere, så utvikla det hele seg til et mye større prosjekt, flere medlemmer kom til, og så var vi her, da.

Ingvild snakket og sang på La Linja Leve-protesten som Risumelevene holdt på torget mai i 2016.

Debut-EPen til Living Alma ble egentlig spilt inn i april 2018. Ingvild måtte plutselig reise litt, og så dukka det opp noen andre småskjær i sjøen som gjorde at slippet ble utsatt.

Hvordan var det gå gå i studio?

-Studio var dritgøy og intenst. Drukne i musikk, liksom. Vi koste oss glugg i hjæl, drakk ville mengder kaffe, spiste en hel del dadler og noen av oss rakk til og med å se Istid imens Ben shredda litt.

Det er Ingvild som skriver tekstene til Living Almas låter.

-Låtene har kommet til på hver sin måte, forteller hun, men vi liker sofaøvinger, at vi drar hjem til en av oss, eller benker oss i sofaene på øvern, og lager noe i ro og mak. Ellers er det ofte noen som kommer med en idé, og så jobber vi videre på det sammen.

Living Alma spiller på Bryggerhuset under fjorårets BomKræsjBang.

Nå er bandet klar for en koselig slippfest på Reis.

-Vi spiller gamle og nye låter, forteller Ingvild, vil ikke si mer. Må være litt mystisk. Vi har trykka opp t-skjorter. Jørgen er en trollmann og lager sjukt fine tresnitt, så vi har laga runde to med hjemmetrykka tresnitt-t-skjorter. Vi var litt redde for at trykket skulle gå bort i vask, for tekstilmalinga ser ut som den ble produsert på søttitallet, men jeg har vaska min, på 40 grader, vel og merke, og den kom ut like fin, så det er bare å løpe og kjøpe. De trøyene er laga av rein kjærlighet.

Bandet har vinylplaner, men enn så langt blir EPen kun tilgjengelig i digitalt format.

-Vi har ikke trykka opp plater enda, blakka oss nylig på en Nord Electro til Affen, så det fysiske formatet ligger og venter der fremme i horisonten et sted. Men det kommer. Vi skal si ifra.

EPen som slippes på fredag har fire låter, men på spørsmål om det kommer mer sier Ingvild.

-Vi har mer på lager! Vent og seee!

Vil du være med på Slippfest for Living Almas aller første EP på Reis? Det er altså på fredag, og bandet går på scenen klokka åtte. Billletter kjøper du i døra.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer