Livet på de store scenene

Eilev Hovengen (13) har flere jern i ilden enn folk flest. Etter å ha vært med på storsatsningen Snøfall på Oslo Nye i fjor, har det blitt mange store roller på Oslos scener. Hva driver Eilev Hovengen med høsten 2022?

– Det er mye Matilda i høst, forteller Eilev Hovengen.

Musikalen Matilda hadde premiere på Folketeateret 9. september, og siden har Eilev tatt toget til hovedstaden to til tre ganger i uka for å danse og synge i rollen som Bruce. Det er tre barnelag som gestalter de ulike barnerollene i stykket, sirlig plukket ut av et søkerhaug på svimlende åtte hundre barn. I dette barnemyldreret ble Eilev lagt merke til, og plukka ut.

– Det er veldig gøy å stå på en så stor scene, det er faktisk Norges største musikalscene. Det går jo opp for deg, når du hører applausen, hvor mange som faktisk sitter i salen. Jeg har vært vant til at det sitter maks tre hundre folk i salen. Men her er det 1400 mennesker i salen. Det er ganske sjukt.

Tenker du på det når du står på scenen?

– Jo, man tenker jo på det. Det sitter jo 1400 mennesker der ute, som forventer å se noe bra. De forventer jo akkurat det samme som det forrige publikummet.

Sommeren 2021 spilte Eilev Bakergutt og Brumlemann i en oppsetning av Hakkebakkeskogen på Skjebergkilen marina. Underveis i forestillingsrekka var det et av de andre barna i oppsetningen som lurte på om Eilev også hadde søkt på audition for oppsetningen av Snøfall på Oslo Nye. Eilev gikk til foreldrene og spurte: kan jeg også sende søknad? Foreldrene så ikke noe galt med det, men forberedte ham på at det kom til å være mange barn på audition. Lite visste de om hva som skulle komme. Eilev fikk en rolle, og en stor opplevelse.

Eilev i Snøfall på Oslo Nye!

– Det var kjempegøy å få en rolle i Snøfall, og stort å stå på en så stor scene for første gang!

I Matilda har Eilev fått en større rolle på scenen. Denne gangen spiller han en av hovedrollene: nemlig den kakespisende Bruce.

– Bruce er i klassen til Matilda, og han er veldig glad i å spise, og spiser masse kake. Så får han litt problemer etter at han spiser kaka til Trunchbull. Han spilles av Robert Stoltenberg.

Hvordan er det å spille sammen med kjendiser?

– Det er ganske gøy. Og så er de jo veldig snille og fine folk.

Foruten Stoltenberg, finner du både Haddy N’jie, Fridtjov Såheim og Siren Jørgensen på scenen.

I våres gikk Eilev på Matildaskolen. Da dro han til Oslo tre, fire ganger i uka for å lære seg sangteknikk og dans. Det var hardkjør og disiplin, og ingen kjære mor.

Føler du at du har lært mye?

– Jeg har lært meg masse! Det har vært kjempefint å lære sangteknikk, så nå vet jeg hvordan jeg skal bruke stemmen ordentlig. Og så har jeg jo lært meg å danse, og ikke minst hvordan jeg skal danse og synge samtidig. Det er jo ganske vanskelig. Dessuten har jeg jo lært meg selvstendighet, og sånne ting. Jeg drar jo alene til Oslo hver uke.

Eilev vil fortsette å gå på audition, og dessuten får han jo faktisk forespørsler. Trettenåringen har jo opparbeidet seg et godt rennomé, må vite!  Noen jobber må han faktisk takke nei til.

Det ene leder til det andre. Eilev dubber tegnefilm også han. Etter en Snøfall-forestilling var Eilev med Simon Pettersen på en dubbejobb han skulle gjøre i Oslo.

– De som jobba der hørte stemmen min, og spurte om jeg kunne gjøre et par småroller. Neste gang ville de at jeg skulle ta hovedrollen på en tegneserie som kommer på HBO Max snart. Og så har jeg spilt i Kodetropp O, som er en NRK-serie, det var også hovedrolle.

Er det gøy med dubbing?

– Det er faktisk veldig morsomt å holde på med! Og så er det jo litt deilig å få flere forsøk, det får man jo ikke i teateret.

Får du kommentarer her hjemme eller?

– Ja, hehe, folk ser jo plutselig navnet mitt i rulleteksten og sånn.

Matilda fortsetter utover høsten og spilles ut mars neste år. Men Eilev har allerede fått nye oppdrag som han skal øve til kommende vår. I juni skal han nemlig synge med Oslofilharmonien i en live-sending som går ut til alle skolene i landet.

– Vi skal synge på Oslo Konserthus på Skolenes sangdag. Jeg skal være forsanger sammen med Mgp junior- vinnerne Henneka Huse Eggum og William Høye Ribe.

Det er et hektisk liv du lever! Er det gøy?

– Det er utrolig gøy! Jeg er veldig motivert. Det er jo dette jeg har lyst til å drive med. Spille teater, og gi folk gode opplevelser. Og holde på med musikk. Det er også viktig for meg.

Eilev og mamma Liv Renate på premieren til Matilda i høst.

 

Alle foto: privat.

 

Kommentarer

kommentarer