Litteraturvåren i Halden

Gode litterære opplevelser i Halden våren 2018

Denne våren bidrar styret i Halden foreningen sterkt til programmet. I vårens første bokbad blir foreningens sekretær, forfatteren Vilde Heggem, bokbadet sammen med Roskva Koritzinsky av foreningens nestleder Anni Bjørgengen. Heggem og Koritzinsky skal samtale om og lese fra bøker de utga høsten 2017. Senere denne våren skal styremedlemmene Gun Strandberg og Mons Hvattum bokbade forfatterne Håkan Nesser og Jan Kristoffer Dale. Nesser anses som en av svensk litteraturs store fortellere, og han er foreningens første utenlandske gjest. Jan Kristoffer Dale ble i 2016 tildelt Tarjei Vesaas debutantpris for sin novellesamling Arbeidsnever, som han denne våren tar med seg til Halden.

Fra høsten 2017 har foreningen holdt barnearrangementene på biblioteket. Det har vært en stor suksess, så fremover kommer opplesningene for barn til å bli avholdt der. Denne våren kommer forfatteren Kaia Linnea Dahle Nyhus. Begge foreldrene hennes har hver for seg tidligere gjestet Halden litteraturforening og vi gleder oss til å høre Nyhus lese sin siste bok, En dag drar mamma. Ingeborg Eliassen skal lese sin bok Snarveien, en finurlig bok om en bestefar som skal følge barnebarnet i barnehagen.

PROGRAM VÅREN 2018

 TORSDAG 25. JANUAR KL. 19 PÅ BRYGGERHUSET:

Roskva Koritzinsky og Vilde Heggem samtaler med Anni Bjørgengen og leser fra sine siste bøker.

Roskva Koritzinsky (f. 1989) utga sin første bok i 2013; novellesamlingen

Her inne et sted. For denne boka ble Koritzinsky nominert til Tarjei Vesaas debutantpris og hedret med Aschehougs debutantpris. For sin neste bok, romanen Flammen og mørket (2015), fikk hun også strålende anmeldelser. Jeg har ennå ikke sett verden (2017) er Roskva Koritzinsky andre novellesamling.

Roskva Koritzinsky. Foto: Håkon Borg

 Vilde Heggem (f. 1983) er fra Halden. Hun har tidligere utgitt diktsamlingene akkurat her er det det verker (2007), hvis trærne (2011) og kjolen (2016). Kan han si: bli er hennes første roman. Heggem har utdanning blant annet fra Skrivekunstakademiet og Litterär gestaltning ved universitetet i Gøteborg. Hun er styremedlem i Halden litteraturforening.

Anni Bjørgengen (f. 1966) er fra Halden. Hun er norsklærer i videregående skole og underviser i Halden fengsel. Bjørgengen er også styremedlem i Halden litteraturforening.

SØNDAG 25. FEBRUAR KL. 13 PÅ BARNEAVDELINGEN, HALDEN BIBLIOTEK:

Forfattermøte for barn med Ingeborg Eliassen og opplesning fra hennes siste bok, Snarveien.

Passer for barn fra 3 år.

Ingeborg Eliassen (f. 1953) er fra Klepp i Rogaland og er bosatt på Nesodden. Hun er forfatter og dramatiker. Eliassen ga ut sin første barnebok i 1979. Siden den gang har hun skrevet både dikt, skuespill, sangtekster og monologer.

FREDAG 9. MARS KL. 19 PÅ BRYGGERHUSET:

Håkan Nesser samtaler med Gun Strandberg og leser fra sin siste roman Eugen Kallmans ögon.

Håkan Nesser (f. 1950) er en av svensk litteraturs store fortellere og har blant annet hatt stor suksess med bøkene om førstebetjent Van Veeteren og bøkene om Gunnar Barbarotti. Han debuterte i 1988 med romanen Koreografen. Den syvende Van Veeteren-boken, Carambole, ble kåret til beste skandinaviske kriminalroman i 2000.

Håkan Nesser kommer til Halden den 9. mars. Foto; Lena Koller.

Gun Strandberg (f. 1950) har mange års erfaring fra arbeid i bokhandel. Hun er styremedlem i Halden litteraturforening.

SØNDAG 15. APRIL KL. 13 PÅ BARNEAVDELINGEN, HALDEN BIBLIOTEK:

Forfattermøte for barn med Kaia Dahle Nyhus. Hun leser fra sin siste bok En dag drar mamma.

Passer for barn fra 3 år.

Kaia Linnea Dahle Nyhus (f. 1990) er illustratør og bildebokforfatter. Nyhus har utdanning i visuell kommunikasjon og i Storytelling. Hun har illustrert flere av barnebøkene til sin mor, Gro Dahle, blant annet diktboka Håpe, sa gåsa (2011) og Krigen (2013), en bildebok om skilsmisse. I 2014 debuterte hun som bildebokforfatter med Vil du høre en hemmelighet, der hun selv står for både tekst og bilder, og i 2015 fulgte hun opp med bildeboka Pappaer overalt.

TORSDAG 3. MAI KL. 19 PÅ BRYGGERHUSET:

Jan Kristoffer Dale samtaler med Mons Hvattum om sin novellesamling Arbeidsnever.

Jan Kristoffer Dale (f. 1984) er oppvokst i Froland, og bor i dag i Grimstad. Han har jobbet på bryggeri og er tidligere student ved Skrivekunstakademiet i Bergen. Han har publisert flere noveller. Arbeidsnever er hans første bok og ble tildelt Tarjei Vesaas’ debutantpris 2016 og Sørlandets litteraturpris 2017.

Mons Hvattum (f. 1951) er fra Fredrikstad, men bor i Halden. Hvattum er forlegger og styremedlem i Halden litteraturforening.

For mer informasjon om Halden litteraturforening, se foreningens nettsider.

 

Styret i Halden litteraturforening:

Siri Heide Larsen, leder

Anni Bjørgengen, nestleder

Vilde Heggem, sekretær

Lise Ohlgren, kasserer

Nina Ewart, styremedlem

Lisa Gustavsen, styremedlem

Mons Hvattum, styremedlem

Gun Strandberg, styremedlem

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer