Litteraturforeningen lanserer vinter- og vårprogrammet

Vi i Halden litteraturforening er klare for vårt fjerde semester med litteraturarrangementer i Halden. Vi er overveldet av oppslutningen fra publikum, og ikke minst våre trofaste medlemmer. Det gjør det meningsfullt å arbeide med dette, når vi som ideell forening ser at vi gir et kulturtilbud mange i Halden ønsker å benytte.

Denne våren fortsetter vi det gode samarbeidet med Bryggerhuset, og arrangerer alle forfattermøter for voksne der – unntatt ett. Vi har inngått et samarbeid med S16 Halden (i lokalene til tidligere bokhandler Andersen) om barnearrangementene (og vårens første voksenarrangement). Med det håper vi å nå ut til flere barnefamilier ved å flytte arrangementene ned til sentrum.

Vi tror og håper mange vil finne noe de liker i vårprogrammet. Vi har bevisst valgt å ha en bredde i programmet ved å presentere både prosa, lyrikk og krim, bokmål og nynorsk, kvinnelige og mannlige, yngre og eldre, etablerte og mindre etablerte forfattere. Vi er også veldig stolte av å kunne presentere bokbad med haldenseren Demian Vitanza 2. februar. Den siste boken hans ”Dette livet eller det neste” skal komme rett fra trykkeriet til Halden!

Program:
SØNDAG 15. JANUAR KL. 13 PÅ S16 HALDEN:
Forfattermøte for barn med Lena Lindahl og opplesning av ”Julius”.

Lena Lindahl (f. 1971) er fra Kjøpsvik i Nordland og er bosatt i Oslo. Hun er forfatter og journalist. Lindahl debuterte som barnebokforfatter med ”Verdens første ballongferd” i 2012, og ble for den boken nominert til Kulturdepartementets debutantpris. I 2016 skrev hun biografien om Julius, den berømte sjimpansen vi kjenner fra dyreparken i Kristiansand. Lindahl skal lese boken ”Julius”. Passer for barn fra 4 år.

TORSDAG 2. FEBRUAR KL. 19 PÅ S16 HALDEN:
Demian Vitanza samtaler med Shan Butt og leser fra ”Dette livet eller det neste”.

Demian Vitanza (f. 1983) er fra Halden. Han er forfatter og dramatiker. Vitanza debuterte høsten 2011 med romanen «Urak». Han har skrevet flere romaner, skuespill og hatt skriveprosjektet for fengselsinnsatte. Romanen ”Dette livet eller det neste” handler om norskpakistanske Tariqs oppvekst i Østfold, radikalisering og tiden som fremmedkriger i Syria. Boken har blitt til etter samtaler Vitanza har hatt med ”Tariq” i fengsel. Dette er Vitanzas fjerde bok, og romanen slippes kun få dager før bokbadet i Halden.

Shan Salman Ibrahim Butt (f. 1975) er bosatt i Halden. Han er teknisk domenearkitekt, skribent og samfunnsdebattant. Butt er også talsperson for moskeen i Halden.

TIRSDAG 7. FEBRUAR KL. 19 PÅ BRYGGERHUSET:
Lars Ramslie samtaler med Agnar Lirhus og leser fra ”Liten fugl. Alt som blir gjort av kjærlighet”.

Lars Ramslie (f. 1974) er fra Rygge. Han er forfatter, redaktør og TV- medarbeider. Ramslie har gått forfatterstudiet ved Høgskolen i Bø. Han debuterte i 1997 med romanen ”Biopsi”, som han fikk Tarjei Vesaas debutantpris for. Han har siden gitt ut en rekke romaner, og flere av dem er oversatt til andre språk. Romanen ”Fatso” er også filmatisert. Ramslies siste roman ”Liten fugl. Alt som blir gjort av kjærlighet” kom høsten 2016, og er andre bok i en serie på fire bøker.

Agnar Lirhus (f. 1978) er fra Moss. Han er forfatter og musiker. Lirhus debuterte i 2005 med romanen ”Skogen er grønn”, som ble nominert til P2- lytternes romanpris. Siden har han skrevet fem romaner og diktsamlinger.

SØNDAG 12. FEBRUAR KL. 13 PÅ S16 HALDEN:
Forfattermøte for barn med Kari Grossmann og opplesning av bøker om Lillesøster og Malvin.

Kari Grossmann (f. 1942) er fra Trondheim. Hun er forfatter og illustratør. Grossmann har skrevet over tretti bøker, og flere av dem er oversatt til en rekke språk. I tillegg til sin egen omfattende produksjon har hun illustrert andres bøker, laget informasjonsmateriell for og om barn, samt illustrasjoner i tidsskrifter og for barne-TV. Grossmann skal lese fra bildebokseriene om Lillesøster og Malvin. Passer for barn fra 3 år.

ONSDAG 8. MARS KL. 19 PÅ BRYGGERHUSET:
Gunnar Wærness samtaler med Siri Austeen om sitt forfatterskap.

Gunnar Wærness (f. 1971) er fra Trondheim og er nå bosatt i Skåne i Sverige. Han er lyriker og oversetter. Wærness har gått på Skrivekunstakademiet i Bergen og Forfatterstudiet ved Høgskolen i Bø. Han debuterte i 1999 med diktsamlingen ”Kongesplint”, som han fikk Tarjei Vesaas debutantpris for. Wærness arbeider med både performance, lyd og oversettelse. Hans siste diktsamling, ”Tungen og tåren” fra 2013 fikk svært gode kritikker.

Siri Austeen (f. 1961) er bosatt i Oslo. Hun er kunstner med utdannelse fra Kunstakademiet i Trondheim. Austeen jobber med stedsspesifikke lydinstallasjoner, performance, tekst- og vokalbaserte utrykk, og er en del av kunstnerfelleskapet på Spinneriet.

SØNDAG 26. MARS KL. 13 PÅ S16 HALDEN:
Forfattermøte for barn med Linde Hagerup og opplesning fra ”Verdens største gorilla – og andre rim”.

Linde Hagerup (f. 1968) er fra Rykkin og er nå bosatt på Kråkerøy i Fredrikstad. Hun er forfatter og fast spaltist i Fredrikstad blad. Hagerup har studert ved Skrivekunstakademiet i Bergen, og debuterte i 1999 med korttekstsamlingen ”Og det skal vare så lenge”. Hagerup skriver for både barn, ungdom og voksne. Hennes siste bok ”En bror for mye” kom i 2016. Hagerup skal lese fra diktsamlingen ”Verdens største gorilla – og andre rim” (2008). Dette er en samling rampete og tullete dikt om blant annet spøkelser, kveldsstell, rare matpakker, verdens minste mann – og verdens største gorilla. Passer for barn fra 4 år.

TORSDAG 6. APRIL KL. 19 PÅ BRYGGERHUSET:
Jørn Lier Horst presenterer sitt forfatterskap.

Jørn Lier Horst (f.1970) er fra Bamble og er nå bosatt i Stavern. Han er tidligere etterforskningsleder, men arbeider nå fulltid som kriminalforfatter og dramatiker. Horst debuterte med boken ”Nøkkelvitnet” i 2004. Boken er den første i en serie om politimannen William Wisting. Horst skriver krim for både barn, ungdom og voksne, og bøkene er oversatt til flere språk. Hans siste utgivelse om William Wisting er ”Når det mørkner” som kom i 2016. Horst skal presentere sitt samlede forfatterskap.

SØNDAG 23. APRIL KL. 13 PÅ S16 HALDEN:
Forfattermøte for barn med Ingeborg Eliassen og opplesning av ”Snarveien”.

Ingeborg Eliassen (f. 1953) er fra Ballangen i Nordland og er nå bosatt på Nesodden. Hun er forfatter og dramatiker. Eliassen ga ut sin første barnebok i 1979. Siden den gang har hun skrevet både skuespill, dikt, sangtekster og monologer. Eliassen skal lese boken ”Snarveien” som kom i 2016. Boken handler om Maya sin tur til barnehagen den dagen bestefar skal levere henne. Passer for barn fra 3 år.

TORSDAG 4. MAI KL 19. PÅ BRYGGERHUSET:
Ingrid Z. Aanestad samtaler med Anni Bjørgengen og leser fra ”Sibylle”.

Ingrid Z. Aanestad (f. 1983) er fra Klepp i Rogaland og er nå bosatt i Oslo. Hun er forfatter med utdannelse fra Forfatterstudiet ved Høgskolen i Bø og Litterär gestaltning ved Göteborgs universitet. Aanestad debuterte i 2006 med romanen ”I dag er ein fin dag”. I 2010 mottok hun Forlaget Oktobers jubileumsstipend, og i 2012 fikk hun Rogaland fylkeskommunes litteraturstipend. Aanestads femte roman ”Sibylle” kom i 2016.

Anni Bjørgengen er fra Halden. Hun er norsklærer i videregående skole og underviser i Halden fengsel. Bjørgengen er også styremedlem i Halden litteraturforening.

Pressemelding fra Halden litteraturforening. 

Kommentarer

kommentarer