Litterære høydepunkt utover høsten

For en stund siden så Halden Litteraturforening dagens lys, da lovte de å komme med et bredt og spennende høstprogram. Programmet er nå lansert, og foreningen er spent på mottagelsen.

Fredag 18.september er det første arrangementet. Haldenseren Leif Østli (toppbilde) skal presentere sin nyeste roman; Mørkekjøring. Fra Fredrikstad kommer Roskva Koritzinsky, en ung forfatter som gir ut sin andre novellesamling. Dette skjer samtidig som det er Kulturnatt med flere andre kulturarrangementer i sentrum.
Litteraturforeningen har også fokus på barna, så 27.september blir det forfattermøte for barna med Lisa Aisato. Hun skal lese fra boken ”En fisk til Luna” på Den Gamle Kommandant i festningen.
– Vi i Halden litteraturforening er stolte over å kunne presentere dette litteraturprogrammet for haldenserne. Vi synes vi har satt sammen et godt program, med både anerkjente og aktuelle forfattere, forteller Vilde Heggem som sitter i foreningens styre.

IMG_7298
Vilde Heggem og Siri Heide Larsen i Halden Litteraturforening

I oktober blir det bokbad med Vigdis Hjorth på Bryggerhuset. Barna kan møte Anette Saugestad Helland i festningen. Hun skal lese fra og vise filmen “Superpappa og Pelé”.
November byr på bokbad der Anni Bjørgengen skal samtale med Gro Dahle. Dahle skal presentere sin novelleroman “Amerika” som kommer senere i høst. Den siste torsdagen i november er det Julegateåpning i byen. Da inviterer litteraturforeningen til høytlesning av julefortellinger for barn.
– Selv gleder jeg meg spesielt til samtalen foreningens egen Anni Bjørgengen skal ha med Gro Dahle. Dahle er en fantastisk forfatter, som skriver viktige bøker for både voksne og barn. Hun er en spennende person det er facinerende å lytte til. Og så gleder jeg meg til å kunne ta med meg min egen femåring på barnearrangementene der hun faktisk skal bli lest høyt for av de som har skrevet og tegnet bøkene jeg leser for henne hjemme i gyngestolen, sier Heggem.

Brit-BildOEen-2014.ashx
Brit Bildøen
Foto: Linda Cartridge
Foreningen håper på at folk tar seg tid til litterære opplevelser også når julestria setter igang. Onsdag 9.nobember blir det bokbad med Brit Bildøen ledet av Torill Stokkan. Bildøen skal lese fra “Sju dagar i august” som blant annet har fått P2 lytternes romanpris.
– Nå er vi i foreningen spente på mottakelsen av programmet, vi håper vi får mange forespørsler om medlemsskap i dagene fremover og at mange møter opp på arrangementene våre. Det er for å kunne gi byens innbyggere et litteraturtilbud vi har startet denne foreningen, så vi er helt avhengig av at de støtter opp om oss, avslutter Heggem og anbefaler alle å følge siden deres på facebook.

Kommentarer

kommentarer